מתכון עוף עם תפוחי אדמה
מאת – חנית טרבלסי
הרכיבים-
4 תפוחי אדמה
כורכום
2 בצלים
4 חלקי עוף
גבעולי כרפס סלרי
פטרוזיליה
שמיר
5 שיני שום
גמבה אדומה
התבלינים והפלפל החריף
לפי טעם אישי –
פלפל חריף
מרק עוף
כמון
גריל עוף
כוסברה יבשה
פלפל שחור גרוס
איך מכינים-
תחילה קולפים 4 תפוחי אדמה וחותכים לפלחים .
שמים בסיר מכסים מים רותחים מוסיפים חצי כף כורכום מבשלים רבע שעה . להוציא את תפוחי האדמה לצלחת.
לשמור את הנוזלים שבסיר.
בסיר רחב מחממים קצת שמן מוסיפים 2 בצלים קצוצים דק ,
מטגנים דקה ושמים את חלקי העוף לטיגון בסיר שהעור כלפיי מטה 3 דקות בערך מכל צד , עד שהעוף ישחים קצת.
להוציא אותם לצלחת .
להוסיף לסיר – גבעול כרפס קצוץ עם העלים, פטרוזיליה , שמיר קצוצים,
5 שיני שום קלופות שלמות ,
מוסיפים גמבה אדומה קטנה חתוכה לרצועות דקות ופלפל חריף אדום אחד חצוי על 2 וללא גרעינים (החריף רק למי שאוהב)
מערבבים טוב מוסיפים כפית שטוחה כורכום ,
כף פפריקה ,כף מרק עוף, כפית כמון ,כפית תבלין גריל עוף, חצי כפית כוסברה יבשה וקצת פלפל שחור גרוס .
לערבב תבלינים עם הבצל והירק טוב חצי דקה שהטעמים יפתחו.
לסדר את העופות ומסביב את פלחי התפוחי אדמה להוסיף את המים הצהובים שהרתחנו בהן את התפוחי אדמה .
לנענע את הסיר שהעוף יהיה מכוסה.
אם חסר מים אז להוסיף מים רותחים.
לבשל עד אידוי 3/4 כמות הנוזלים . כשעה.
לקראת הסוף לחמם תנור מצב גריל 200 מעלות 5 דקות להשחמה.
עושה רושם טעים למרות שעדיין לא עשיתי אבל אני אעשה בטוח
מעולה !!
תודה🙂
הכי כיף
על הגז ברגע זה. נראה מאוד מבטיח!!
הכנתי, עכשיו מתבשל על הכיריים
יישאר לי רק לשים בתנור לפני הארוחה. טעמתי מהרוטב… טעים…
עכשיו מתבשל על הכיריים . נשאר לי רק להכניס לתנור לפיניש . טעמתי מהרוטב הוא טעים מאוד..
מצויין