עוף

מתכון לעוף צהוב של אמא עם תפוחי אדמה – סיר טעים ומנחם

 

חנית וצביקה טרבלסי

מתכון עוף עם תפוחי אדמה

מאת – חנית טרבלסי

 

הרכיבים-

4 תפוחי אדמה

כורכום

2 בצלים

4 חלקי עוף

גבעולי כרפס סלרי

פטרוזיליה

שמיר

5 שיני שום

גמבה אדומה

התבלינים והפלפל החריף

לפי טעם אישי –

פלפל חריף

מרק עוף

כמון

גריל עוף

כוסברה יבשה

פלפל שחור גרוס

איך מכינים- 

 

תחילה קולפים 4 תפוחי אדמה וחותכים לפלחים .

שמים בסיר מכסים מים רותחים מוסיפים חצי כף כורכום מבשלים רבע שעה . להוציא את תפוחי האדמה לצלחת.

לשמור את הנוזלים שבסיר.

בסיר רחב מחממים קצת שמן מוסיפים 2 בצלים קצוצים דק ,

מטגנים דקה ושמים את חלקי העוף לטיגון בסיר שהעור כלפיי מטה 3 דקות בערך מכל צד , עד שהעוף ישחים קצת.

להוציא אותם לצלחת .

להוסיף לסיר – גבעול כרפס קצוץ עם העלים, פטרוזיליה , שמיר קצוצים,

5 שיני שום קלופות שלמות ,

מוסיפים גמבה אדומה קטנה חתוכה לרצועות דקות ופלפל חריף אדום אחד חצוי על 2 וללא גרעינים (החריף רק למי שאוהב)

מערבבים טוב מוסיפים כפית שטוחה כורכום ,

כף פפריקה ,כף מרק עוף, כפית כמון ,כפית תבלין גריל עוף, חצי כפית כוסברה יבשה וקצת פלפל שחור גרוס .

לערבב תבלינים עם הבצל והירק טוב חצי דקה שהטעמים יפתחו.

לסדר את העופות ומסביב את פלחי התפוחי אדמה להוסיף את המים הצהובים שהרתחנו בהן את התפוחי אדמה .

לנענע את הסיר שהעוף יהיה מכוסה.

אם חסר מים אז להוסיף מים רותחים.

לבשל עד אידוי 3/4 כמות הנוזלים . כשעה.

לקראת הסוף לחמם תנור מצב גריל 200 מעלות 5 דקות להשחמה.

תגובות 8

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *