חלבי עוגות קינוחים

אין על עוגת גבינה אפוייה

דליה מחודש

 

 

אין על עוגת גבינה אפויה
קוטר תבנית 24   אפשר בסיר ג'חנון
מאת – דליה מחודש
הרכיבים-
750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
7 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר
2 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל/צרפתי
7 כפות קורנפלור
איך מכינים –
להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר(חד פעמי קר)
ולשים את הסוכר בפעמיים שלוש עד לקצף יציב
בקערה נפרדת נשים את הגבינה, השמנת החמוצה, חלמונים ואת 3/4 הכוס סוכר שנשאר ,סוכר וניל
לבחוש לבלילה חלקה. להוסיף את האינסטנט פודינג והקורנפלור
 לקפל את תערובת החלבונים הקצף לתערובת הגבינות בעדינות..
לשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובדפנות התבנית ולשמן את נייר האפייה ושיעברו את גובה התבנית כי העוגה עולה כמו סופלה..
לשים את העוגה בתוך תבנית עם מים חמימים ונחמם את התנור ל170 מעלות לא טורבו חצי שעה ב170 מעלות ונוריד את חום התנור ל150 לעוד 30-45
דקות ..
בשום פנים לא לפתוח את התנור לאחר שהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולא לגעת בעוגה לפחות 3-4 שעות.
לאחר מכן אפשר לצפות את העוגה או לפזר אבקת סוכר.

תגובות 2

  1. יש דעות שונות מה הנכון
    יש כאלה שאומרים שיש להשאיר את העוגה בתנור בתום האפיה ויש כאלה שטוענים שיש להוציא מיד בתום האפיה
    מה הנכון מבין השניים
    ניסיתי את שניהם ובשניהם העוגה צנחה

  2. אני מכינה עוגת גבינה שנשארת ממש גבוהה גם אחרי שהיא מתקררת.
    אני משאירה אותה בתנור בתום האפייה 10 דקות ומוציאה אותה להתקרר על השייש.
    לדעתי העוגה שלך צונחת בגלל הקצפת החלבונים והקיפול לתערובת הגבינה….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *