עוף

עוף עם תפוחי אדמה בתנור מעדן משפחתי

אילנית בניזרי

עוף עם תפוחי אדמה

תבנית משפחתית לשבת

המתכון מאת – אילנית בניזרי

הרכיבים

6 חלקי עוף פולקע כרע
6 תפו"א קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
6 שיני שום כתושים
פלפל חריף אדום טרי או יבש
כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלח גס
רבע כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים חמים
חצי כוס שמן זית או רגיל

איך מכינים
בתוך קערה גדולה
נכניס את חלקי העוף ותפוחי האדמה.
בקערית נפרדת ,נערבב את השום ,תבלינים והירק עם השמן והמים .

נשפוך על העופות והתפוחי אדמה ונערבב היטב.

נשהה במקרר לספיגת טעמים וריכוך כחצי שעה (או לילה לפני ההכנה זה יוצא מושלם)
נעביר לתבנית או כלי לאפייה.

נסדר את הפלפל החריף ..בשלב הזה ניתן להניח ענף רוזמרין מי שרוצה .
נאפה בחום 200 מעלות תוכנית רגילה ללא כיסוי ! כחצי שעה ואז ננמיך ל 160 לעוד כשעה וחצי ללא כיסוי ! עד שמזהיב יפה ..
מעדן עולם אילנית בניזרי ❤


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *