בשר

הכיסונים של אמא – טעימים בטירוף

נורית סבטון

הכיסונים הכי מיוחדים שתראו

מתכון מאת – נורית סבטון

הרכיבים-
לבצק:
500 גרם קמח
3 ביצים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כוס מים רותחים
למילוי בשר:
בצל 1
חצי סלסלה פטריות
קילו בשר בקר טחון
כפית כמון
כפית בהרט
כפית גריל עוף
2 כפיות כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
בצל 1
3 גזרים
4-5 עלי סלרי
100 גרם תרכיז עגבניות
כפית סוכר חום
חצי כפית כמון
קמצוץ אגוז מוסקט
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית תבלין גריל
חצי כפית אורגנו
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס עד כוס מים רותחים
ננה אלקריף
איך מכינים- 
את הבצק נערבב את כל המרכיבים ונלוש היטב
לאחר מכן נקמח ונכניס לשקית גדולה אטומה ונצנן במקרר כ30 דקות
לבשר נטגן קודם בצל קצוץ דק עד להזהבה
אחר כך נוסיף את הפטריות ואז את הבשר והתבלינים
נמשיך להקפיץ עד שהבשר מוכן ונתן לו להתקרר
להכנת הרוטב נטגן בסיר גדול בצל חתוך דק עד שמזהיב
לאחר מכן נוסיף גזרים חתוכים לרצועות דקות ועלי סלרי קצוצים ונקפיץ היטב
נוסיף את כל השאר המרכיבים ונבשל כ20 דקות על להבה בינונית
כיסונים-
נקמח את הבצק ונחלק ל8 כדורים,
נרדד כדור עם גלגלת בצק וניצור עיגולים קטנים, אפשר עם חותכן או עם כוס
נניח את מילוי הבשר באמצע העיגול ונרטיב מעט מים בשוליים העליונות
נהדק היטב ונקפל ולהדק את החיבור, חשוב לקמח כמה שיותר כי הבצק דביק
לבסוף נכניס את הכיסונים לרוטב כשהוא רותח לבישול של כ10-15 דקות
בתיאבון!
נורית סבטון

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *