המתכון של מרתה סטיוארט עם שידרוגים שלי
מאת -קורין דרמון
עוגת תפוחים מעלפת
עוגה שמורכבת משכבות עם קראמבל
הרכיבים-
לשכבת העוגה:
ביצה
חצי כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס שמן
כוס קמח תופח
חצי כוס סוכר
רבע כפית מלח
2 תפוחי עץ קוביות קטנות
קראמבל-
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר חום/רגיל
כף וחצי קינמון
חופן אגוזי מלך ופקאן גרוסים
200 גר' חמאה רכה
איך מכינים-
תערובת העוגה –
קערה לערבב ביצה, חלב, וניל
לאחר מכן להוסיף 2 כפות שמן ולערבב שוב.
בקערה נפרדת לשים קמח, חצי כוס סוכר, חצי כפית מלח, 1 שקית אבקת אפייה.
להכניס את תערובת היבשים לקערת הרטובים ולערבב לתערובת אחידה.
להעביר את התערובת לתבנית ( מלבנית קטנה או פיירקס בינוני)מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות..
זה הזמן להדליק את התנור על 165 מעלות ולתת לו להתחמם..
על תערובת העוגה לפזר את קוביות התפוחים .
להכין הקרמבל-
לשים בקערה 2 כוסות קמח, 3/4 כוס סוכר חום כהה, כפית וחצי קינמון , חופן אגוזי מלך ופקאן גרוסים – לערבב לתערובת אחידה.
להוסיף 200 גרם חמאה רכה ,לערבב עם הידיים ליצירת פירוריים.
לפזר על פני העוגה באופן אחיד ולהכניס לאפייה 40 דקות בערך..
לאחר צינון לפזר אבקת סוכר.
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה ( מה אפשר לשים במקום חלב )
מים
האם לתערובת הקראמבל לא מוסיפים ביצים
כמו כן העוגה יוצאת מאד נמוכה
המתכון לא ברור -בתמונה נראה שיש 3 שכבות: תחתונה ועליונה בגוון חום ובאמצע בהיר ?????
וגם ברכיבים מופיע כוס קמח תופח ובהוראות מופיע 1 שקית אפיה ????