עוגות קינוחים

עוגת תפוחים אלוהית -פשוט מעדן

קורין דרמון
המתכון של מרתה סטיוארט עם שידרוגים שלי
מאת -קורין דרמון
עוגת תפוחים מעלפת
עוגה שמורכבת משכבות עם קראמבל
הרכיבים-
לשכבת העוגה:
ביצה
חצי כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס שמן
כוס קמח תופח
חצי כוס סוכר
רבע כפית מלח
2 תפוחי עץ קוביות קטנות
קראמבל-
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר חום/רגיל
כף וחצי קינמון
חופן אגוזי מלך ופקאן גרוסים
200 גר' חמאה רכה
איך מכינים-
תערובת העוגה –
קערה לערבב  ביצה, חלב,  וניל
לאחר מכן להוסיף 2 כפות שמן ולערבב שוב.
בקערה נפרדת לשים קמח, חצי כוס סוכר, חצי כפית מלח, 1 שקית אבקת אפייה.
להכניס את תערובת היבשים לקערת הרטובים ולערבב לתערובת אחידה.
להעביר את התערובת לתבנית ( מלבנית קטנה או פיירקס בינוני)מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות..
זה הזמן להדליק את התנור על 165 מעלות ולתת לו להתחמם..
על תערובת העוגה לפזר את קוביות התפוחים .
להכין הקרמבל-
לשים בקערה 2 כוסות קמח, 3/4 כוס סוכר חום כהה, כפית וחצי קינמון , חופן אגוזי מלך ופקאן גרוסים – לערבב לתערובת אחידה.
להוסיף 200 גרם חמאה רכה ,לערבב עם הידיים ליצירת פירוריים.
לפזר על פני העוגה באופן אחיד ולהכניס לאפייה 40 דקות בערך..
לאחר צינון לפזר אבקת סוכר.

תגובות 4

  1. המתכון לא ברור -בתמונה נראה שיש 3 שכבות: תחתונה ועליונה בגוון חום ובאמצע בהיר ?????
    וגם ברכיבים מופיע כוס קמח תופח ובהוראות מופיע 1 שקית אפיה ????

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *