אין סיר טעים כזה
הסיר של אמא
עוף בסגנון מרוקאי סיר השבת
מאת מלי מאירוב
הרכיבים –
4 כרעיים עוף חצויות
2 בצלים
3 שיני שום
4 עגבניות
כף רסק
פפריקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
פלפל
כפית אריסה
קופסת שימורים של חומוס מסוננת
פלפל חריפים לפי טעם
חצי צרור כוסברה
איך מכינים –
4 כרעיים מופרדות(שוק וירך),נשטוף ונשפוך מים רותחים עליהם ונסנן.
בסיר רחב נשים רבע כוס שמן ונטגן 2 בצלים חתוכים גס
נוסיף 3 שיני שום פרוס גס, נוסיף את חלקי העוף ונטגן משני הצדדים לצבע זהוב.
נוסיף גם 4 עגבניות מגורדות.
כף רסק עגבניות.
כף פפריקה מתוקה,כפית פפריקה חריפה, כפית מלח,
כפית פלפל שחור גרוס,חצי כפית כורכום,כפית אריסה פיקנטית.
נערבב בשמן ונוסיף 2 כוסות מים רותחים וקופסאת גרגירי חומוס מסוננים.
נבשל אש נמוכה 45 דקות מכסה סגור.
בודקים שיש מים עד גובה העוף לא מרק!
מוסיפים חצי צרור כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 10 דקות.לאוהבי החריף ניתן להוסיף פלפלים חריפים יבשים.
בתאבון
מתכון פצצה לשבת
מה הכוונה נערבב בשמן? את מה?במצרכים הוא לא מופיע
לשים קצת שמן בסיר
האם אפשר להכין גם עם חזה עוף? ואם לא יש מתכון שהוא עסיסי בריא וקל להכנה עם חזה עוף
לא מתאים לחזה עוף
שלום…יש ויכוח האם עלינו לשטוף. את העוף המגיע אלינו למטבח…אצלנו היהודים עבר העוף "התעללות" נשטף כהלכה הומלח נשטף שוב בשנית כך ששטיפה נוספת במטבח,מיותרת ומתבצעת על ידי,המבשל/ת מתוך הרגל וחרדת,ניקיון…המרשם מיוחד ומגוון ושווה לנסות אותו. התיבלון בסיסי,בלי התחכמויות וכבר אני מרייר..ביי ביי