סיר קציצות בשר ברוטב עגבניות עם במיה
מתכון מאת – יפה דודיאן
הרכיבים –
לבשר:
חצי קילו בשר טחון
חצי חבילה כוסברה קצוצה
1 בצל מגורד
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית תבלין לקציצות
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית תבלין לקציצות
1 רסק קטן
וחצי קופסה עגבניות שלמות
2.5 כוסות מים רותחים
חצי חבילה במיה
כפית מרק עוף
איך מכינים –
לקציצות – נערבב טוב את כל הרכיבים ונשים במקרר,
אחר ששמנו במקרר נכין בינתיים את הרוטב
תוך כדי הכנת הרוטב נוציא את הבשר נגלגל לקציצות ונטגן עד השחמה קלה
לרוטב – נטגן בצל קצוץ עד שמזהיב, נוסיף את התבלינים, רסק, עגבניות, מים ונביא לרתיחה
לאחר שהבאנו לרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים כפית מרק עוף
נוסיף את הקציצות שטיגנו ונבשל על אש בינונית 30-40 דקות, את הבמיה להוסיף כחצי שעה לפני סוף הבישול.
מומלץ להוסיף כוסברה קצוצה לקישוט, בתיאבון!