מאפים עוגות קינוחים

סופגניות עם קרם וניל הן הכי טעימות שהכנתי

חני קונאשוילי
פונצ'יקי ❤
סופגניה גיאורגית מטוגנת יחד עם הקרם וניל❤
מתכון – חני קונאשוילי
הרכיבים
לבלילה:
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
להוסיף 2 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
סוכר וניל
2 כפות וודקה
4 כפות שמן
קילו קמח
רבע כפית מלח
1 גזר חתוך לחתיכות קטנות
לקרם הוניל:
3 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה
איך מכינים
לבלילה:
כף וחצי שמרים יבשים 3 כפות סוכר, כוס מים פושרים
נערבב היטב ונחכה 10 דקות.
נוסיף 2 ביצים חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה, סוכר וניל
2 כפות וודקה, 2 כפות שמן
נוסיף בהדרגה קילו קמח וכל פעם גם מים פושרים בערך עוד כוס.
ללוש היטב לבצק רך ומעט דביק.
להוסיף רבע כפית מלח ללוש עוד 2 דקות
לשפוך מעל הבצק 2 כפות שמן
לעגל יפה לכדור בקערה.
לכסות בניילון.
להניח להתפחה לשעה.
להוריד נפח ללוש ושוב להתפיח שעה.
להוריד נפח ולחלק ל20 כדורים.
לעגל לכדורים חלקים עם מעט קמח
להניח על משטח מקומח
כשמסיימים עם כל הכדורים להתחיל עם הכדור הראשון
לפתוח מעט עם הידיים את הכדור ולשים במרכז כף מקרם הוניל,
נאסוף את הקצוות שיווצר מעין שק.
להדק היטב להפוך בזהירות להניח על משטח מקומח על הסגירה.
כך לסיים למלא את כל הכדורים.
לשטח מעט את הסופגניה הממולאת.
להניח ל10 דקות.
לחמם שמן לחום בינוני, לשים חתיכות גזר בשמן.
נטגן את הסופגניות עד להשחמה
ונניח על נייר סופג.
רק שהם פושרים לפדר באבקת סוכר.
לקרם וניל:
לערבב הכל ביחד חוץ מהחמאה והחלב.
את החלב להביא לרתיחה.
לשפוך כל פעם קצת מהחלב לתערובת כדי להשוות טמפרטורה
נחזיר הכל לסיר לבישול, ונבחוש עד שזה מסמיך ונותרות בועות רתיחה.
להוריד מהאש להוסיף חמאה לערבב היטב.
להניח ניילון שייגע הקרם כדי שלא יווצר קרום שזה מתקרר.
כשזה מגיע לטמפרטורת חדר לשים במקרר ולקרר היטב לפני המילוי
לפני שיימס לערבב היטב.
בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *