בשר ללא קטגוריה ממולאים

גלילי חצילים בטעם גן עדן מהמטבח של אמא

אסתר מור
מתכון לחצילים ממולאים בשר
מתכון מאת – אסתר מור
הרכיבים- 
לחצילים:
3 חצילים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לבשר:
חצי קילו בשר טחון
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה מגורד
בצל מגורד
ביצה
3 כפות פירורי לחם
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט
לרוטב:
1 בצל
4 עגבניות
3 שיני שום
רסק עגבניות קטן
כף גדושה פפריקה אדומה בשמן
פילפל צי'לה חריף
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
איך מכינים
נפרוס את החצילים לאורך, נמלח ונשאיר על מסננת כחצי שעה
בינתים נערבב את חומרי הבשר ונשאיר בקערה בצד
אחרי חצי שעה נמרח את החצילים בשמן זית ונאפה כ20 דקות
אחרי שהוצאנו מהתנור ניצור מהבשר קציצות קטנות ונגלגל את הבשר בחציל
לרוטב- בסיר נטגן בצל, נוסיף את הפילפל צ'ילה ונמשיך לטגן עוד כ5 דקות
אחרי 5 דקות נוסיף את השום כתוש,  תבלינים קודם הפפריקה ואחר כך השאר
נוסיף את הרסק עגבניות, שתי כוסות מים נביא לרתיחה ונסגור את הסיר
אחרי שרתח נניח את החצילים המגוגלים בסיר ננמיך לאש בינונית ונבשל לעוד כ30 דקות
כעבור 30 דקות נעביר לתנור לאפיה של כ15 דקות
בהצלחה!

תגובות 2

  1. ממש נחמד, טעים מאד, אפשר באותה צורה של בישול למלא קישואים. את הפנים של הקישוא לערבב עם הבשר, מושלם בתוספת תבלין בהרת. אהבתי את המתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *