עוגות קינוחים

עוגת גזר נדירה רכה ועסיסית

ליטל אשואל

 

עוגת גזר מטריפה עם קרם שמנת
מתכון – ליטל אשואל
הרכיבים- 
לעוגה:
4 ביצים בגודל L
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
כפית מחוקה מאד אבקת סודה לשתייה
כף מחוקה קינמון
קורט מלח
2 גזרים גדולים ושמנים מגורדים
חופן פקאן טבעי גרוס
חופן צימוקים כהים קטנים
לקרם:
100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר
200 גרם גבינת שמנת נפוליאון
איך מכינים
בקערה טורפים תחילה ביצים וסוכרים עם מטרפה ידנית,
נוסיף שמן ומים וטורפים מעט.
בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח
אחר כך נעביר לתערובת הרטובים בבת אחת,
מקפלים עם מרית עד להטמעה ולא יותר.
מוסיפים גזר מגורד, פקאן גרוס, צימוקים ומקפלים אל תוך התערובת.
מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה ומשמנים קלות.
יוצקים את התערובת ואופים ב 170 מעלות למשך 35-40 דקןת.
נועצים קיסם לוודא שיוצאים פירורים לחים.
מצננים לחלוטין את העוגה.
לקרם שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי הקרם בקערה ומורחים על העוגה. מפזרים שבבי פקאן וגזר טבעי.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *