חלבי מתכונים מהירים

ביום חורף קר מכינים תפוח אדמה מוקרם בתנור

מאיה בוטראשווילי

 

מוקרם תפוחי אדמה מהמם

מאת מאיה בוטראשווילי

 

הרכיבים-

10-15 תפוחי אדמה

2-3 בצלים

סלסילת פטריות

גביע שמנת לבישול 10%

1/4 כוס חלב

2 שיני שום

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

צהובה עמק מגורדת בערך כ300 גרם

חופן בזיליקום

חופן פטרוזיליה

תבנית עגולה קוטר 24

 

איך מכינים – 

נקלף את תפוחי האדמה ונרתיח אותם כ15-30 דקות שלא יצאו רך מדי

תוך כדי נקלף ונחתוך בצל לרצועות ונטגן עד הזהבה

ברגע שהבצל מתחיל להזהיב נוסיף את הפטריות חתוכות לפרוסות דקות ונמשיך לטגן

נוסיף את השמנת והחלב, נכתוש את השום ונוסיף אותו ביחד עם המלח והפלפל לבלילה

אחרי זה נוציא את תפוחי האדמה ונחתוך לריבועים

נסדר את תפוחי האדמה בתבנית

נפזר מעל תפוחי האדמה את הבלילה, הגבינה המגורדת, הפטרוזיליה והבזיליקום שקצצנו

נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20-30 דקות

בתיאבון!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *