קוזונאק עוגת שמרים שוקולד רומנית
תמונה – אולינה פאיביש
מתכון מאת – Michael Nadler
הרכיבים-
לעוגה:
קג קמח מנופה
4 חלמונים
כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת
רבע כוס שמן
2 כוסות חלב
50 גרם שמרים
שקית אבקת וניל
גרידה מחצי לימון
כף רום
קורט מלח
למלית:
200 גרם אגוזים טחונים
כוס סוכר
שקית אבקת וניל
כף קקאו
4 חלבונים
איך מכינים
לקערת המיקסר נכניס את הקמח, חלמונים, חלב, שמרים, וניל, גרידה מחצי לימון, ומיץ מחצי לימון
נערבל במיקסר עד שהבצק מתגבש, ואז נוסיף את המלח ונמשיך לערבל עוד קצת
נוסיף את החמאה המומסת והשמן ונמשיך ללוש כ10 דקות עד שהבצק רך ואחיד.
נניח לתפיחה עד הכפלת נפח הבצק
למלית:
בקערה נשים אגוזים טחונים, סוכר, וניל, חלבונים וקקאו, נערבב עד ליצירת ממרח
אם עדיין יבש מדי אפשר להוסיף חלב לפי הצורך
נחלק את הבצק ל-4 חתיכות שוות,
נרדד לעלה בעובי חצי ס׳׳מ בערך
מורחים מהמלית ומחלקים לחצי ומגלגלים ל2 רולדות
מכל 2 רולדות יוצרים בורג
מניחים בתבנית אינגליש גדולה משומנת עם נייר אפיה
מניחים להתפחה נוספת
מורחים מעל ביצה ומפזרים סוכר
מחממים תנור ל170 מעלות חום עליון ותחתון בלי טורבו ואופים עד להזהבה
בהצלחה!
איך להמיר לפרווה
מרגרינה ומים
למה הכוונה שקית אבקת וניל? לסוכר וניל או פודינג וניל?
סוכר וניל