מתכונים מהירים עוגות קינוחים

עוגת בסבוסה רכה ועסיסית פשוט טעימה בטירוף

אסתר סמרנו
עוגת בסבוסה טעימה וקלה להכנה
מתכון של אסתר סמרנו
הרכיבים-
2 כוסות סולת
כוס סוכר
3/4 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה
כוס חלב או 2 גביעי יוגורט 150 גרם
2 טיפות תמצית שקדים ומעט וניל נוזלי
לסירופ:
2 כוסות מים
כוס סוכר
2 כפות לימון
ו2 כפות מיי זהר
איך מכינים –
נערבב את כל היבשים ונניח בצד
בקערה נשים חמאה מומסת, נוסיף את החלב/ היוגורט, את התמצית שקדים ווניל
נוסיף לקערה את היבשים ונערבב עד בלילה אחידה
נשמן תבנית עם מעט חמאה ונשפוך את הבלילה לתבנית
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה כ-30 דקות
אחרי שהוצאנו את העוגה מהתנור נסמן את פסי החיתוך ונוסיף שקד בכל חלק
לסירופ נחמם על הגז את המים ביחד עם סוכר לימון ומי זהר ונערבב
כשהעוגה עדיין חמה נשפוך מעל את הסירופ החם
בתאבון ובהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *