בשר

החמין של אמא מתכון לשבת חורפית

Naama Ariely
החמין של אמא
חמין מעולה לשבת חורפית
משתפת – נעמה אריאלי
הרכיבים-
2 בצלים
קילו וחצי בשר שריר מספר 8
אם יש עצמות מוח זה מוסיף
 מלח
פלפל שחור גרוס
3-4 שיני שום
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4
כוס שעועית להשרות במים לילה
4 ביצים קשות
כוס גריסים
ראש שום
3 כוסות מים
כף שמן
כף פפריקה
כף אבקת מרק
4  כפות סילאן
חצי כף כמון
איך מכינים –
אני משרה כוס שעועית לבנה ללילה,
למחרת,
בסיר גדול ועמוק שמתאים לחמין – עם תחתית עבה-
מטגנת בצל חתוך גס, וצורבת קוביות של בשר מספר 8 שריר.
מתבלת מעט מלח פלפל
זורקת פנימה כמה שיני שום. צריבה קלה.
מוסיפה ומסדרת תפוחי אדמה
שעועית מסוננת
כוס גריסים
זורקת ראש שום שלם
שני חצאי בצל לבן
מוסיפה רוטב
שלוש כוסות מים בערך
כף שמן
כף פפריקה
כף אבקת מרק
שתי כפות סילאן
חצי כף כמון
אם יש שום כתוש אז עוד חצי כפית
לערבב הכל טוב טוב
לסדר ביצים למעלה .
לצקת על המרכיבים מים רותחים לכיסוי.
לבשל את החמין בסיר כחצי שעה
להכניס לתנור ל 24 שעות על 100 מעלות,
לבדוק מידי 3 שעות שלא התייבש. במידה ומתייבש וחסר נוזלים אז מוסיפה עוד מים.
Naama Ariely

תגובה 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *