אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

הסיר שכולם מחכים לו בפסח מהמטבח המרוקאי של סבתא

רחל עטיה

 

ממולאים מהמטבח המרוקאי של סבתא

מתכון מאת רחל עטיה

 

הרכיבים-

לממולאים:

2 חבילות של תחתיות ארטישוק הכי מומלץ של סנפרוסט

חצי קילו בשר טחון

בצל 1

רבע חבילה פטרוזיליה

חופן קטן כוסברה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית אבקת מרק עוף

חצי כפית בהרט / ראס אל חנות

חצי כפית פפריקה מתוקה

2 שינים שום כתושות

4 ביצים

קמח מצה

חצי כוס מים

כף שטוחה רסק/כפית חרדל

 

לרוטב:

בצל 1 / כרישה

כף פפריקה מתוקה

כף רסק

2-3 עגבניות מרוסקות

3 כוסות מים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קמצוץ קינמון

מיץ מלימון 1

כוסברה קצוצה לקישוט

 

 

איך מכינים –

בקערה נערבב חצי קילו בשר טחון, בצל קצוץ גס

רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה

נתבל במלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף

בהרט / ראס אל חנות, פפריקה מתוקה

נוסיף לתעורבת 2 ביצים ו2 שיני שום כתושות ונבחוש הכל יחד

נניח במקרר למנוחה של כחצי שעה

לאחר חצי שעה נוציא את תערובת הבשר מהמקרר

נמלא את כל תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר

אחר כך נקמח בקמח מצה הכל

נכין בלילה מ2 ביצים, חצי כוס מים וכף שטוחה רסק/כפית חרדל

נטבול את כולם בבלילה ונטגן הכל היטב משני הצדדים

לאחר הטיגון נוציא ונניח בצד

להכנת הרוטב:

בסיר שטוח נטגן בצל קצוץ או כרישה לפי בחירה עד השחמה

 לאחר השחמה נוסיף כף פפריקה, כף רסק, 2-3 עגבניות מרוסקות וכוס מים

כשהכל מתחיל לבעבע נוסיף עוד 2 כוסות מים ונחכה עד שמרתיח

כשהכל מתחיל להרתיח נניח את הממולאים בפנים בצורה מסודרת

נתבל במלח, פלפל שחור ומעט קינמון, נוריד לאש נמוכה ונבשל כ30 דקות

לקראת סוף הבישול נסחוט לתוך הסיר מיץ מלימון 1

נקשט בסוף עם כוסברה קצוצה

בהצלחה!

 

 

 

רחל עטיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.