מאפים עוגות קינוחים

עוגות שמרים טעימות של פעם

    מאיה בוטראשוילי

 

בצק שמרים זה אהבה

תמונה – מאיה בוטראשוילי

מתכון – אילנה טל

 

הרכיבים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

קורט מלח

כוס סוכר

3 שקיות סוכר וניל

כוס שמן

4 ביצים

2 כוסות מים בערך

מילוי –

חמאה רכה

סוכר

סוכר וניל

 

איך מכינים – 

תחילה נשים את כל המרכיבים במיקסר ונלוש למרקם בצק דביק מאוד

לשמן קערה להעביר את הבצק וללוש מעט

לתת לבצק להתייצב לכסות ולהתפיח התפחה מלאה,שעה וחצי במקום חמים.

לאחר התפיחה ללוש מעט ולהתפיח שוב חצי שעה.

אחר כך נחלק ל 6 כדורים, נתפיח את הכדורים כרבע שעה

נרדד כל כדור לעלה עגול בגודל פיצה משפחתית

נמרח מעל חמאה רכה , נפזר סוכר ונוסיף סוכר וניל  מעל.

נרדד עוד עלה ונניח מעל

נרדד מעט ונחתוך לפסים בעובי ס"מ וחצי

נסלסל את הפס ונגלגל כספרילה

אפשר גם להוסיף צימוקים בין לבין

לרפד תבנית עגולה בנייר אפיה ונסדר במרווחים, להתפיח היטב חובה

נחמם מראש תנור ל180 מעלות, נמרח על העוגה התפוחה ביצה ונכניס לאפיה עד קבלת גוון זהוב

נמרח מעל סירופ סוכר ונתענג

בהצלחה!

אפשר להכין גם גבינות מהבצק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *