קציצות ותפוחי אדמה מניפה
מתכון של אורנה סויסה מור-יוסף
הרכיבים-
לבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כפית כמון
כפית מלח
חצי כפית פפריקה אדומה
בצל קטן מגורד
ביצה
4-5 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
לרוטב:
כוס מים רותחים
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
קמצוץ זעפרן
2כפות שמן
איך מכינים –
לערבב את כל המרכיבים של הבשר ביחד חוץ מתפוחי האדמה
נקרוץ מהתערובות קציצות שטוחות עגולות
נסדר את תפוחי האדמה והקציצות כפי שבתמונה
לרוטב נערבב את כל המרכיבים ונפזר מעל הכל
לכסות עם נייר כסף
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונכניס ל25 דקות
לאחר 25 דקות נסיר את נייר הכסף ונשאיר בתנור לעוד 25 דקות
בתאבון