עוף מעדן אין דברים כאלה
מתכון של אילנית כרבי
הרכיבים-
קילו של חלקי עוף לא משנה איזה
3 בצלים
6 שיני שום
שתי כפות סילאן
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית תבלין לשווארמה
חבילת פטריות שמפיניון
שומשום לבן ושחור
חופן פטרוזיליה
כף מרק עוף
איך מכינים –
תחיל ננקה , נשטוף ונסנן את חלקי העוף
נטגן 3 בצלים חתוכים קטן , כשהבצלים מתחילים להזהיב נוסיף 6 שיני שום שלמות
שתי כפות סילאן ננמיך את האש ונבשל כרבע שעה
לאחר מכן נוסיף מעט כורכום, כמון ותבלין לשוארמה,
נוסיף חבילה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
ונמשיך לבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות.
נוסיף את העופות עם כוס וחצי מים רותחים וכף מרק עוף
נפזר קמצוץ פלפל שחור גרוס ונבשל על אש נמוכה עד שהעוף רך
כשהעוף כבר רך נזגג סילאן, שומשום לבן, שומשום שחור ופטרוזליה טריה
לבסוף נחמם תנור ל200 מעלות טורבו ונכניס למשך כ20 דקות ללא מכסה עד שהעוף משחים.
מעדן אמיתי!