זינגולה ממתק עיראקי לפורים
מתכון מאת – הילה סמוכה רשתי
הרכיבים-
לזינגולה:
כוס וחצי מים
כוס וחצי קמח
2 כפות שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
לסירופ הסוכר:
כוס סוכר
2 כוסות מים
כפית מיץ לימון טרי
כפית קורנפלור
.
איך מכינים-
תחילה נטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד
נתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות בועות
נוריד את האוויר מהבצק, שוב נטרוף, ולאחר מכן נתפיח כ- 30-40 דקות נוספות
נעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ שנוכל לזלף לשמן
נחמם בערך כוס שמן לטיגון בשמן עמוק
נזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ונטגן כדקה מכל צד
נוציא את שבלולי הבצק המטוגנים לנייר סופג ונקרר.
בזמן הזה נכין את סירופ הסוכר:
נרתיח בסיר את כל המצרכים יחד ונבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב
נטבול בסירופ הסוכר ונגיש
בהצלחה!