מאפים מתכונים מהירים עוגות קינוחים

עוגת שוקולד שתמיד מצליחה

חגית אלקבץ

 

עוגת שוקולד מהממת לכל מטרה

מתכון מאת חגית אלקבץ

הרכיבים-
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
2 כפות רום
3 כוסות קמח תופח
5 כפות שוקולית/3 כפות קקאו
לגנאש:
100 גרם שוקולד חלב/מריר
גביע שמנת מתוקה/שמנת צמחית
כפית תמצית רום
איך מכינים- 
נתחיל מלהקציף במיקסר 5 ביצים שלמות
וכוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח
לאחר מכן ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה
3/4 כוס שמן, כוס ורבע מיץ תפוזים ו2 כפות רום
אחרי שהטמענו את הרטובים מוסיפים את היבשים:
3 כוסות קמח תופח, 5 כפות שוקולית או 3 כפות קקאו
מפעילים ל3-4 סיבובים עד שכל הקמח נכנס לתערובת
לאחר מכן מערבבים בעזרת מרית את הכל, ומעבירים לתבנית 26 משומנת
נחמם תנור ל170 מעלות ונאפה כ- 45 דקות
העוגה יוצאת גבוהה ורכה
להכנת הגנאש:
נחמם בסיר על להבה נמוכה 100 גרם שוקולד חלב או מריר עד שנמס
נוסיף גביע שמנת מתוקה או צמחית וכפית תמצית רום
נערבב כל הזמן עד לאיחוד, כשהקרם מתחיל לבעבע, נוריד מהאש ונצנן כחצי שעה בערך
כשמתחיל להסמיך, נפזר על העוגה
בהצלחה!

תגובות 2

    1. היי יהודית, ניתן למצוא בחנויות קמח תופח כשר לפסח או קמח תופח ללא גלוטן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *