הרבה זמן לא ליקקתי ככה את האצבעות
מתכון מאת – Maya Bar Mucha Gozaly
הרכיבים-
לבצק:
6 כוסות מים רותחים
כף מלח
רבע כוס שמן
750 גרם קמח
לרוטב:
בצל קצוץ 1
5 שיני שום כתושות
3 עגבניות מגורדות
קופסאת רסק עגבניות קטנה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כף מלח
מוסיפים בין חצי קילו לקילו דג מוסר / בשר מספר 5 חתוך לקוביות
חצי כוס מים רותחים
איך מכינים –
לבצק:
בסיר כבד וגדול נשים מים רותחים
כף מלח, רבע כוס שמן, וקמח
תחילה נרתיח את המים ונשפוך באיטיות את הקמח
עם יד אחת נוסיף קמח בהדרגה ויד שניה מערבבת עד לקבלת בצק רך וללא גושים
אם הבצק מתחיל להתקשה נוסיף מים רותחים ונמשיך לערבב עוד 10 דקות
נמשיך עוד לערבב, נפתח את הבצק ונמעך היטב
ברגע שהבצק מתחיל להתנתק מהסיר,
נהפוך אותו לקערה גדולה ועם יד רטובה נקרוץ עיגולים בינוניים
להניח בצלחות ולעשות באמצע גומה עם כף
לרוטב:
נתחיל מלטגן בסיר בצל עד להשחמה קלה
נוסיף שני עגבניות מגורדות, שיני שום כתושות
קופסאת רסק עגבניות קטנה, 2 כפיות פפריקה מתוקה כף מלח,
נערבב הכל ונבשל על אש בינונית עד שנוצר רוטב סמיך וטוב
נסדר דג מוסר או בשר חתוך לקוביות
נוסיף חצי כוס מים רותחים ונמשיך לבשל עוד כ15 דקות על אש נמוכה
לצקת את הרוטב עם הבשר או הדג באמצע מעל הבצק וללקק את האצבעות
בהצלחה!
שאלה: ככה אוכלים את הבצק בלי אפיה? רק בישול הקמח והמים???