מתכונים מהירים פשטידות צמחוני

איך להכין פשטידה באפס מאמץ

דליה בן חמו

 

פשטידת ברוקולי וכרוב
מתכון מאת דליה בן חמו
הרכיבים- 
ראש ברוקולי חתוך לפרחים
מיץ מלימון 1
1/4 כרוב חתוך לפרוסות
גזר
בצל
3 ביצים
2 כפות קמח
שקית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
קמצוץ אבקת מרק עוף (לא חובה)
איך מכינים
תחילה נחתוך את ראש הברוקולי לפרחים
נשים בסיר את הברוקולי ונוסיף מים רותחים שיכסו כל הפרחים
למים נוסיף חצי כפית מלח, מיץ מחצי לימון ונבשל ל8 דקות
לאחר 8 דקות נוציא ונסנן.
בקערה נפרדת נשים 1/4 כרוב חתוך לפרוסות
גזר מקולף לרצועות קטנות, בצל קצוץ שטיגנו קודם לכן ונתחיל לערבב
נוסיף לקערה 3 ביצים, מיץ מחצי לימון, 2 כפות קמח, שקית אבקת אפיה,
מלח ופלפל שחור לפי טעם, קמצוץ אבקת מרק עוף ונערבב היטב עד לתערובת אחידה
את הברוקולי המאודה נניח ב2 תבניות אינגליש קייק משומנות עם נייר אפיה
את התערובת נפזר שווה בשווה בכל תבנית על הברוקולי שהנחנו קודם לכן
נזלף מעל הפשטידות לפני האפיה שמן זית טיפה
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ30 דקות בערך עד השחמה יפה
אפשר לשלב עוד ירקות שאוהבים כמו בטטה, דלעת, כרובית וכו'
בהצלחה!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *