סהרונים ,עוגיות ריבה, ומגולגלות
הבצק המושלם
מתכון מאת – מזל חלפון אוזנה
הרכיבים-
5 כוסות קמח
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן או 200 גרם מחמאה/נטורינה מומסת
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
כל המרכיבים בגודל כוס חד פעמית.
איך מכינים
נתחיל לערבב את כל המרכיבים ונמשיך ללוש עד לבצק אחיד,
אחר כך נכניס למקרר לפחות לשעה אפשר גם יותר, כמה שיותר יותר טוב
לאחר מכן על משטח מקומח נחלק את הבצק ל3 כדורים בינוניים
כל כדור לסוג אחר של עוגיה
חלק 1 נרדד לעיגול ונמרח ממרח תמרים/שוקולד/ פרג או כל דבר אחר שאוהבים
נגלגל לרולדה נחתוך לחלקים שווים ונאפה
בסוג השני נקרוץ הכל לעיגולים שלמים כשחצי מהם עם חור באמצע ונכניס לאפיה
נמלא כל עוגייה בחצי כפית ריבה נסגור ונפזר אבקת סוכר מעל
בבצק האחרון נשתמש בידיים ונעשה צורת חצי ירח
נאפה ולאחר שמתקרר נפזר מעל אבקת סוכר
לכל סוגי העוגיות נחמם תנור מראש ל160 מעלות טורבו ונאפה עד השחמה קלה
לכמות גדולה יותר של עוגיות אפשר להכפיל את הכמויות של המרכיבים