אמא מבשלת

מתכונים קלים וטעימים

לחמניות של פסח – המתכון המנצח של פעם

    רונית פרץ
לחמניות של פסח מושלמות
מתכון מאת רונית פרץ
הרכיבים-
חבילת תערובת קמח שמרים לפסח
או 400 גר' קמח למאפי שמרים ללא גלוטן תמי או מולינו  + קוביית שמרים  יש טריים כשר לפסח
חצי כוס שמן
כוס מים
כף סוכר
קורט מלח
2 ביצים
איך מכינים –
לקערת המיקסר נוסיף תערובת שמרים, סוכר, שמן, 3/4 כוס מים, ביצים ומלח
לשים היטב עד שהבצק רך וגמיש למגע
אחר כך נוציא ונאסוף את הבצק לכדור עם ידיים משומנות
נעביר את הבצק לקערה, נסגור עם ניילון נצמד וניתן לו לנוח כשעה
לאחר כשעה נוציא, נלוש שוב היטב וניצור 10 כדורים קטנים על תבנית עם נייר אפיה
נכסה את הכדורים וניתן להם לנוח עוד כ30 דקות
 לאחר 30 דקות נצפה את כולם בחלמון ביצה ונפזר שומשום
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ15 דקות עד שהלחמניות מזהיבות
נשים לב שלא נאפה יותר מדי שהלחמניות לא יתייבשו חשוב מאוד
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.