ספינג מרוקאי אמיתי ואווירירי
מתכון מאת מלי מאירוב
הרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית
4 כפות סוכר
4 כוסות מים פושרים
כף מלח
שמן
כף ערק/ כף קוניאק מי שאוהב
איך מכינים –
בקערה נשים קילו קמח
נוסיף לקערה 2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית, 4 כפות סוכר ונערבב
נוסיף 2 כוסות מים חד פעמי קר
נלוש במהירות בידיים, נוסיף כף מלח
נמשיך ונוסיף עוד 2 כוסות מים
נמשיך ללוש עד שהבצק דביק ודליל לא כמו בצק לחם
ייתכן ונצטרך עוד חצי כוס מים תלוי בספיגה של הבצק
נמשיך ללוש לבצק חלק, אולי יהיה קצת גבשושי הכל בסדר
נכסה את הבצק הבצק וניתן לו לנוח כ30 דקות
לאחר 30 דקות נרטיב ידיים ונלוש שוב במהירות 2 דקות
הבצק כבר צריך להיות חלק בשלב הזה, נכסה שוב לעוד 30 דקות
לאחר 30 דקות נרטיב את הידיים ונלוש שוב 2 דקות במהירות
נוסיף כף שמן מעל הבצק, נלטף אותו ונכסה ל45 דקות מנוחה
נמלא שמן חצי עמוק במחבת רחבה או סיר נמוך
בצד נניח קערה עם מים
נטבול את הידיים בקערה
ניקח חתיכה מהבצק, נפתח חור גדול באמצע ונניח בשמן
כשהבצק מתחיל להזהיב נהפוך לצד השני
נחכה שהצד השני יזהיב, נעביר למסננת ולבסוף נטבול בסוכר רגיל
אפשר להוסיף מי שאוהב כף ערק או קוניאק לבצק
חשוב לשמור על טמפרטורת שמן של 165-170 מעלות בערך
בהצלחה!