רולדה קצפת וריבת חלב מעלפת
לכבוד שבת המלכה
מתכון מאת Oranit Aruch
הרכיבים-
לרולדה:
4 ביצים
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן (חד פעמי חם)
חצי שקית אבקת אפיה
4 כפות גדושות קמח לבן
למילוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
לריבת חלב:
3 כפות ריבת חלב
3 כפות חלב
איך מכינים –
נחמם תנור מראש ל180 מעלות
בינתיים נקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד קבלת קצף יציב
נוריד את דרגת המיקסר, נוסיף חלמונים, שמן
בסוף הקמח ואבקת האפייה, נערבב הכל היטב לתערובת אחידה
נשטח את התערובת על תבנית עם נייר אפייה משומן
נאפה כ15 דקות ונוציא מהתנור
לאחר מכן נקציף שמנת, פודינג וניל וסוכרים לקצף יציב
נמרח את הקצפת מעל העוגה
נחמם במיקרו 30 שניות את ריבת החלב עם החלב ונערבב
נמרח את הריבת חלב שחממנו במיקרו מעל הקצפת
ונגלגל הכל לרולדה בעדינות בעזרת נייר האפייה
את הקצפת וריבת החלב שנשארו נפזר מעל הרולדה, ונוסיף קוקוס לקישוט
בהצלחה
לא צוין שלאחר האפיה צריך להפריד את הרולדה מנייר האפייה למרוח עם הקרם ולגלגל בעזרת נייר האפיה