הפתעה מושלמת לאורחים בחג – שבלולי פילו מיוחדים במינם
מתכון מאת ליטל אשואל
הרכיבים-
2 חבילות בצק פילו (אני אוהב של שמרית)
חבילה תרד
לתערובת הגבינות:
מיכל 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 24%
מיכל קטן 100 מ"ל שמנת חמוצה של פעם
100 גרם בולגרית מגורדת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
שן שום מגורדת אחת (לא חובה)
100 גרם חמאה מומסת להברשת העלים
לוקחים בכל פעם שני דפי פילו ומניחים אחד מעל השני.
מורחים בכמות נדיבה של חמאה מומסת,
לא לוותר על שלב זה של החמאה, זהו לא מתכון דיאטטי!
מורחים מתערובת הגבינות ומפזרים מעט תרד.
מגלגלים לגליל דק ואותו לשבלול
חשוב מאד לא להגזים עם המילוי כדי שהבצק לא יקרע בתהליך, נפזר כמות עדינה
מסדרים את השבלולים בתבנית ומורחים מעט חמאה מומסת מעל
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים למשך 25-30 דקות עד השחמה יפה.
כאשר מוציאים מהתנור מורחים עוד מעט חמאה מומסת
בהצלחה!