איטלקי חלבי מאפים צמחוני

לזניה חלומית שתגרום לכם להתבלבל

Shiri Mazal Marhiv
לזניה חלומית שתגרום לכם להתבלבל
מתכון של Shiri Mazal Marhiv
הרכיבים-
לרוטב העגבניות:
בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
4 עגבניות חתוכות
פחית שימורי עגבניות קצוצות דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אורגנו לפי טעם
זעתר לפי טעם
רבע כפית סוכר
פפריקה מתוקה לפי טעם
לבלילת הגבינות:
2 גביעי קוטג' (אפשר גם 1 קוטג' 1 גבינה לבנה)
רבע כוס שמנת לבישול/מתוקה
4 כפות גבינה בולגרית מגוררת
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ אורגנו
בצד:
500 גרם גבינה צהובה מגוררת
עלי בזיליקום טריים
דפי לזניה
איך מכינים – 
לרוטב העגבניות:
נתחיל מלטגן במחבת בצל קטן קצוץ עד השקפה
 נוסיף 3 שיני שום קצוצות ולהמשיך לטגן עוד כ2 דקות
לאחר מכן נוסיף 4 עגבניות חתוכות ונמשיך לבשל כ15 דקות
נוסיף פחית שימורי עגבניות קצוצות דק
נוסיף תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו , זעתר , מעט סוכר , פפריקה מתוקה
ונמשיך לבשל עד שהעגבניות מתרככות
נוריד מהאש נעביר הכל לבלנדר מוט, נטחן ונשים בצד להתקררות
לבלילת הגבינות נערבב בקערה את כל המרכיבים עד אחידות
הרכבה:
נשמן תבנית מלבנית ונניח דפי לזניה בתחתית
(אין צורך לבשל את הדפים מראש)
מעל דפי הלזניה נניח שכבה מתערובת הגבינות
ומעליה שכבה מרוטב העגבניות
נפזר את הרוטב ונמרח אותו כך שיתמזג מעט עם הרוטב הלבן אך לא יתערבב לגמרי
נפזר מעל גבינה צהובה מגורדת ועליה נניח עלי בזיליקום
מעל נניח שוב שכבת דפי לזניה, ונחזור על התהליך
נמשיך עד כאשר נגמר הרוטב בשתי הקערות,
אחרי שנגמר הרוטב נפזר מלמעלה הרבה גבינה צהובה מגורדת ועלי בזיליקום טריים
נכסה בנייר כסף
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ30 דקות
לאחר כ30 דקות נסיר את נייר הכסף ונאפה עוד כ30 דקות או עד שהדפים התרוממו מעט ונוציא
בתיאבון ובהצלחה ❤

קצת על לזניה:

לזניה היא מאכל איטלקי המורכב מדפי פסטה דקים, רוטב עגבניות, בשר טחון, וגבינות
את המרכיבים מסדרים בשכבות ואפים עד שהגבינה נמסה והלזניה מזהיבה
לזניה היא מאכל פופולרי מאוד בישראל, ניתן למצוא אותה בגרסאות שונות, כמו גם גרסא צמחונית וטבעונית
לזניה היא מאכל משביע וטעים, מתאימה לארוחות משפחה, אירוח ואפילו לארוחת צהרים קלה

טיפים ללזניה:

  • שימו לב כי אין צורך לבשל את דפי הפסטה מראש, הם מתבשלים בתנור ביחד עם שאר המרכיבים
  • חשוב מאוד לא להוסיף יותר מדי נוזלים לרוטב, אנחנו רוצים שהרוטב יהיה סמיך מספיק כדי להחזיק את השכבות יחד
  • תוסיפו ירקות למילוי: אפשר להוסיף גזר, קישואים, פטריות או כל ירק אחר שאוהבים.
  • נשתמש במגוון של גבינות, אפשר להשתמש בריקוטה, מוצרלה, פרמזן או כל גבינה אחרת שאוהבים.
  • ניתן להקפיא שאריות לזניה. נניח את השאריות בקופסא אטומה ונקפיא עד כחודש
Shiri Mazal Marhiv

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *