חלבי עוגות קינוחים

עוגת גבינה פירורים שתגרום לכם להרגיש כמו בקונדיטוריה

חני קונאשוילי
עוגת גבינה פירורים שתגרום לכם להרגיש כמו בקונדיטוריה
מתכון של חני קונאשוילי
הרכיבים-
המתכון לתבנית 24 עגולה
לבצק הפריך:
2 ורבע כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
שליש כוס סוכר
1סוכר וניל
200 גרם קןביות חמאה קרה
4 חלמונים
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת של פעם או גביע נפוליאון טבעי
איך מכינים –
לבצק הפריך – נוסיף את כל המרכיבים למעבד מזון ונפעיל דקה
לאחר הפעלה של דקה נקבל פירורים,
נוסיף למעבד מזון עם הפירורים 4 חלמונים
נפעיל שוב עד עוד כחצי דקה
נניח 3/4 מהפירורים על תחתית תבנית 24 משומנת.
נבדק היטב, נדקור במזלג כדי שלא יתפח באפיה יותר מדי
את הפירורים שנותרו נניח על נייר אפיה (לא משנה התבנית) ונהדק היטב (לפירורים)
נחמם תנור מראש ל180 מעלות חום עליון ותחתון ונאפה עד הזהבה
את בצק הפירורים האפוי נפורר כשהוא עדיין פושר
אני מפוררת עם הידיים, אפשר גם לפורר במעבד מזון
אני אוהבת פירורים זהובים, מי שאוהב פירורים בהירים שישאיר פחות זמן בתנור.
לקרם-
במיקסר: 500 מיל שמנת מתוקה, שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר, 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
נקציף לקצף יציב
נוסיף לקצף 500 גרם גבינה 5%
גביע שמנת של פעם או גביע נפוליאון טבעי
נערבל הכל ביחד עוד חצי דקה עד אחידות
נפזר את תערובת הגבינה על התחתית האפויה, ניישר היטב.
מעל הקרם נפזר את הפירורים
נכניס למקרר ללילה או לפחות לכמה שעות לפני החיתוך
בהצלחה ❤️

קצת על עוגת גבינה פירורים:

עוגת גבינה פירורים היא קינוח ישראלי אהוב וקלאסי, קל להכנה ומרשים במראה.
היא מורכבת משתי שכבות עיקריות – בצק פריך וקרם גבינה
ייחודה של עוגת גבינה פירורים נמצא בפשטות שלה ובקלות ההכנה שלה.
בניגוד לעוגות גבינה אפויות אחרות, היא אינה דורשת מיומנות אפייה מרשימה ואינה נוטה להישבר או להתפורר
יתרון נוסף הוא שניתן להכין אותה מראש ולשמור במקרר עד מספר ימים

 

טיפים לעוגת גבינה פירורים:

  • ניתן להוסיף לבצק תבלינים כמו קינמון, גרידת לימון, גרידת תפוז ואגוזים קצוצים לטעם עשיר
  • אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בבצק בשקדים טחונים לקבלת טעם מעניין המזכיר שקדים
  • קשטו את העוגה בפירות טריים, ריבה כלשהי, קצפת, שוקולד מגורד, אגוזים קלויים או כל תוספת אחרת לפי טעמכם האישי

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן

 

חני קונאשוילי

 

חני קונאשוילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *