חלבי מאפים מתכונים מהירים עוגיות פרווה קינוחים

קלאסיקה שכולם אוהבים – ה-מתכון לעוגיות שושנים נמסות בפה

Loren Papis
קלאסיקה שכולם אוהבים – ה-מתכון לעוגיות שושנים נמסות בפה
המתכון בהשראת קורין גורן
תמונה מאת Loren Papis
הרכיבים-

לבצק:

3 חלמונים
200 גרם חמאה (לגרסא פרווה נשתמש במחמאה/מרגרינה)
שקית אבקת אפיה
חצי כוס חלב (לגרסא פרווה נשתמש במיץ תפוזים)
2.5-3 כוסות קמח לבן
למילוי:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים –
תחילה נערבל את כל חומרי הבצק עד אחידות לבצק רך ונעים
נשים לב לא לעבד יותר מדי את הבצק
לאחר מכן נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך כ30 דקות
למילוי נקציף את המרכיבים בהדרגה עד קבלת קצף יציב
לאחר 30 דקות מנוחה במקרר נוציא את הבצק,
נחלק ל2, נרדד לעובי דק אך לא דק מדי
נמרח את הקצף מעל הבצק, נגלגל לרולדה ונחתוך לגודל העוגיה הרצוי
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ20-25 דקות בערך
הכמות היא ל2 רולדות, בערך 10-15 עוגיות
בהצלחה!

קצת על עוגיות שושנים:

עוגיות שושנים הן עוגיות פריכות ומאוד קלות להכנה, אהובות בישראל ובמדינות נוספות רבות.
ידועות בצורה היוצאת דופן שלהן המזכירה שושנה,
הן מורכבות מ2 מרכיבים עיקריים – בצק פריך עשיר וקצף חלבונים וסוכר.
הן קיימות במגוון מטבחים רבים בעולם, זכו לאהדה רבה בישראל במיוחד בשנות ה-50 וה-60
עוגיות שושנים הן קינוח מושלם לכל אירוע, ומשמחות ילדים ומבוגרים בכל הגילאים.

טיפים לעוגיות שושנים:

  • נקציף חלבונים בהדרגה, תוך הוספת סוכר בהדרגה, נתחיל במהירות נמוכה ונעלה את המהירות באיטיות עד קבלת קצף יציב
  • נסדר את העוגיות בתבנית במרווחים בין עוגיה לעוגיה, כדי שכולם התאפו באופן אחיד
  • ניתן לתת קצת גיוון לעוגיות בעזרת תוספות שונות כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים
  • נערבב את חומרי הבצק רק עד איחוד, ערבוב ועיבוד יתר יכול לגרום לבצק לצאת קשה ופחות פריך
Loren Papis

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *