חלבי מאפים עוגות פרווה קינוחים

קילו קמח 1 – 8 עוגות שמרים בטעמים מעלפים – המתכון המנצח

Noy Kahlon

 

קילו קמח 1 – 8 עוגות שמרים בטעמים מעלפים – המתכון המנצח
מתכון מאת Noy Kahlon

 

הרכיבים-

קילו קמח
3 כפות שמרים שטוחות
כוס סוכר (חד"פ קר)
2 ביצים
חבילה חמאה 200 גרם / מחמאה לפרווה
2 ורבע כוסות מים חמימים (חד"פ קר)
 
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
נרתיח ונערבב על אש קטנה עד סמיכות
נשתמש באיזה ממרח שאוהבים למילוי-
ממרח שוקולד, חלווה, לוטוס, שקדים
שערות חלווה, אגוזים למיניהם, קינמון חמאה וסוכר
שוקולד צ'יפס, ממרח שוקולד לבן וכו'
איך מכינים –
נלוש היטב בהדרגה את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר)
ורק אחר כך נוסיף את הרטובים (ביצים, חמאה ומים) עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה
נכסה ונתפיח את הבצק כשעה עד הכפלת נפחו
נוציא אוויר ונתפיח בשנית, אנחנו צריכים לקבל בסוף בצק רך ונעים
לאחר מכן נחלק את הבצק ל8 כדורים
כל כדור נרדד למלבן דק, נמרח איזה מילוי שאוהבים,
ונגלגל לרולדה או כל צורה אחרת שרוצים
כל עוגה נניח בתבנית אינגליש קייק ונכסה להתפחה קלה עד שאנחנו מסיימים את כל הכדורים
נמרח לפני האפיה את כל העוגות מלמעלה בביצה מהולה במים
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ30 דקות
ביציאה מהתנור נפזר את הסירופ מעל העוגות
בהצלחה!

קצת על עוגות שמרים:

עוגות שמרים הן קינוח מאוד נפוץ ואהוב בישראל, מורכבות מבצק רך ומילוי
ניתן לעצב אותו לצורות שונות, כמו קראנץ, שושנים, רוגלך ועוד
המילוי הקלאסי לעוגות שמרים הן ממרח שוקולד,
עוגות שמרים ידועות במרקם הרך והאוורירי,
מוגשות לרוב חמות אך ניתן להנות מהן גם בטמפ' החדר

 

Noy Kahlon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *