בורקס גבינה מהבצק המושלם
מתכון של אילנה לוי
הרכיבים-
לבצק:
3.5 כוסות קמח
200 גרם חמאה/מחמאה רכה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה
שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
למילוי:
150 גרם גבינה צפתית פיראוס 5 אחוז
100 גרם גבינת פטה
150 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה
ביצה
שומשום לקישוט
איך מכינים –
תחילה נלוש את כל חומרי הבצק עד איחוד כל החומרים.
אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית,
נמשיך ללוש עד קבלת בצק רך לא דביק ונעים לעבודה, כשנסיים נניח בצד.
בינתיים נעבוד על המילוי-
לקערה נגרד את כל הגבינות, נוסיף ביצה ונערבב הכל ביחד
לאחר מכן נחלק את הבצק ל3 חלקים,
נגלגל כל חלק של בצק לגליל ונחתוך עיגולים בעובי 2.5 ס"מ בערך
כל עיגול נרדד, נמלא במילוי, נסגור בצביטה ונניח על נייר אפיה לא משומן.
נמרח מעל כולם ביצה ונפזר שומשום.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות טורבו ונאפה בערך 25 דקות עד הזהבה קלה
בהצלחה!
קצת על בורקס גבינה:
בורקס גבינה הוא מאפה נפוץ מאוד בישראל
הוא מורכב מבצק עלים ממולא בתערובת גבינות
המילוי הקלאסי כולל בדרך כלל גבינה לבנה קשה מלוחה (בולגרית, פטה, צפתית)
תוספות אפשריות הן ביצים, עשבי תיבול ועוד תבלינים שאוהבים
את הבצק פורסים לריבועים או משולשים, ממולאים במילוי ונמרחים בביצה ושומשום לפני האפיה
בורקס הוא מאפה אהוב בכל הגילאים, ניתן למצוא אותו במאפיות, דוכני מזון וגם להכין בבית בקלות