חלבי מאפים עוגות קינוחים

הכינו את עצמכם לחג – פאי לימון ששווה לחכות לו

סיגלית עמגר
הכינו את עצמכם לחג – פאי לימון ששווה לחכות לו
המתכון מאת סיגלית עמגר

 

הרכיבים-

לבצק:
265 גרם קמח
1/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
ביצה
לקרם:
פחית חלב מרוכז 400 גרם
מיץ מלימון שלם 1
גרידת לימון
4 חלמונים
למרנג:
כוס סוכר
4 חלבונים
איך מכינים –

לבצק נערבב ביחד את כל חומרי הבצק ונוסיף תוך כדי ביצה טרופה

לאחר שקיבלנו בצק אחיד נכניס למקפיא לשעה
לאחר שעה מוציאים את הבצק
מרדדים בתבנית פאי 24 ומחוררים עם מזלג את
מחממים תנור ל170 מעלות ואופים כ15 דקות את הבצק
לקרם- לקערה נוסיף חלב מרוכז, לימון שלם סחוט,
גרידת לימון, ו4 חלמונים, מערבבים הכל לאחידות
מפזרים את הקרם מעל הבצק האפוי ומכניסים לתנור ב170 מעלות לעוד 20 דקות
לאחר מכן נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר לגמרי
בזמן הזה נקציף כוס סוכר עם 4 חלבונים וקצף נוקשה
בעזרת שקית זילוף נזלף בצורה יפה את המרנג מעל העוגה
בעזרת ברנר נשרוף את קצוות מרנג או שנאפה בדיוק לדקה בתנור במצב גריל
בהצלחה!

קצת על פאי לימון:

פאי לימון הוא קינוח אהוב ופופולרי ברחבי העולם

הוא עשוי משילוב של בצק פריך, מילוי קרמי חמצמץ ומתוק העשוי מלימון , סוכר, וביצים
כיום, פאי לימון מוגש במגוון סגנונות, עם תוספות כמו מרנג, קצפת פירות או פירות יער

טיפים לפאי לימון:

  • נשתמש בחמאה קרה – חמאה קרה מביאה לבצק פריך יותר.
  • נערבב את המרכיבים רק עד שהם מתאחים – ערבוב יתר עלול לגרום לבצק להיות קשה יותר
  • טעמו את המילוי לפני האפייה – נוודא שהמילוי מתוק וחמצמץ לפי הטעם.
  • נאפה את הפאי על מדף נמוך בתנור, אפייה על מדף נמוך תמנע מהבצק להשחים יותר ממה שאנו רוצים
  • ניתן להוסיף לתערובת המילוי, תמצית וניל או רום, לטעם עשיר יותר
  • ניתן להקפיא את הפאי לאחר האפייה והקירור

 

סיגלית עמגר

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *