קציצות בקר עסיסיות קלות ומהירות שידהימו את כל המשפחה
מתכון של ליזט יחיאל
הרכיבים-
חצי קילו בשר בקר טחון
2 בצלים חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
שתי פרוסות חלה מושרות במים סחוטות היטב או 2 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
איך מכינים –
תחילה לפני הכל נטגן את הבצל במחבת עם מעט שמן עד השחמה קלה
נשים את הבצל המטוג בצד לקירור
לאחר שהבצל התקרר נערבב בקערה את כל החומרים ביחד עם הבצל.
נכסה את הקערה וניתן לתערובת לנוח כ30 דקות
לאחר 30 דקות מנוחה נחמם שמן במחבת שכבה דקה (לא עמוק)
נרטיב ידיים, נכדרר את התערובת לקציצות ונטגן עד השחמה מ2 הצדדים
עצה שלי תכפילו כמויות כי הן נחטפות מהר מהר טעימות ועסיסיות
בהצלחה!
טיפים לקציצות בשר:
- נשתמש בבשר בקר טחון טרי באיכות גבוהה. עדיף בבשר טחון עם אחוז שומן בינוני (כ-20%).
- ניתן גם לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דקות למתכון בריא יותר
- אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו כמון, פפריקה מתוקה/חריפה, ראס אל חנות וכו'
- כמו כן אפשר להוסיף ירקות קצוצים לבלילה, כמו גזר, קישואים, פלפל אדום/חריף ועוד
- נגיש את הקציצות עם רוטב עגבניות, טחינה, פיתה, סלט ירקות או אורז.