מאכלים ביתיים מתכונים מהירים עוף

כבדים כמו במסעדות – הכינו בבית בקלות

ליזט יחיאל
כבדים כמו במסעדות – הכינו בבית בקלות
מתכון של ליזט יחיאל
לפני הכנת הכבדים כדי שהמתכון יהי כשר
לצלות את חלקי הכבד על אש גלוייה או בתנור תחת הגריל לכמה דקות
מי שמקפיד על כשרות, הכבד חייב צלייה באש גלוייה או מנגל , לפני הכנסה לטיגון במחבת .
הרכיבים-
חצי קילו כבדי עוף
2 בצלים גדולים
שמן קנולה לטיגון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה (לא חובה)
חצי כפית כמון (לא חובה)
כף סילאן (לא חובה)
איך מכינים –
תחילה נחתוך את הבצל לרצועות דקות ואת הכבד לחתיכות בינוניות
לאחר מכן נחמם כמה כפות שמן במחבת גדדולה על להבה בינונית
נוסיף את הבצל למחבת ונטגן עד השחמה
לאחר שהבצל משחים נוסיף את הכבדים 
נטגן את כבדים עם הבצל עוד כ5-7 דקות אבל לא יותר מדי
אנחנו רוצים שהכבדים יהיו מבושלים לא מעבר .
נשים לב לא לטגן את הכבדים יותר מדי שלא יתייבשו ויהפכו קשים
תוך כדי הטיגון נוסיף מלח ופלפל, אפשר להוסיף גם כמו ופפריקה למי שאוהבת
דקה לפני שמורידים מהאש נזגג כף סילאן למי שאוהבת ונערבב
נוריד מהאש ונגיש לצד פירה/אורז או פתיתים
בהצלחה!

טיפים לכבדים:

  • אפשר להוסיף למתכון עוד מגוון תבלינים כמו כורכום, ג'ינג'ר או אבקת שום.
  • אם נרצה שהכבד יהיה רך אפילו יותר, אפשר להשרות אותו בקמח לפני הטיגון.
  • אפשר לנסות את הכבדים עם גרסא גם של יין אדום/לבן, או פטריות
  • פשוט מאוד נוסיף יין תוך כדי בישול הבצל עד שהיין מצטמצם

 

תגובות 3

  1. טרף, אסור להכניס לפה הילכתית, כבדים מוכשרים לאכילה בתנאי שלא עברו עליהם שלשה ימים מעת השחיטה או הקפאה עמוקה ותנאי נוסף חייבים לצלותם על אש גויה אפשר גם בתנור על רשת ותבנית לירידת הדם אחרת אסור לבשלם או לטגנם, היזהרו נא רבותיי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *