מאפים מתכונים מהירים עוגיות פרווה קינוחים

קריספיות, טעימות, ממכרות – שומשומיות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

אילנה לוי
קריספיות, טעימות, ממכרות – שומשומיות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
מתכון של אילנה לוי
הרכיבים-
5 כוסות שומשום (800 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
כוס קמח תופח/רגיל
כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
3 ביצים
כף תמצית וניל
כפית רום
3/4 כוס שמן
איך מכינים –
בקערה נערבב ביחד היטב את הכל עד אחידות
לאחר מכן בידיים רטובות ומעט משומנות
נשטח את התערובת על תבנית עם נייר אפיה משומן עד עובי של ס"מ 1
התערובת מספיקה ל-2 תבניות של התנור.
נחתוך בגלגלת או סכין לצורות ריבועים או מעוינים.
נחמם תנור מראש ל-170 מעלות
נאפה כ – 30 – 35 דקות או עד שהשומשומיות מזהיבות מעט
מיד לאחר שנוציא מהתנור נעבור עם גלגלת איפה שחתכנו לצורות
בהצלחה!
שומשומיות הן חטיף מושלם לכל גיל.
הן טעימות, קריספיות וקלות להכנה בבית.
הן גם מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים.

טיפים לשומשומיות:

  • חשוב לקלות את השומשום לפני השימוש בו, מעניק טעם עשיר ומסייע לו להיצמד טוב יותר לתערובת.
ניתן לקלות את השומשום במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהוא מזהיב.
  • אפשר להוסיף לתערובת השומשומיות אגוזים קצוצים, זרעי פרג, קוקוס מגורר, שוקולד צ'יפס ועוד
  • ניתן להמתיק את השומשומיות אפילו יותר בעזרת דבש, סילאן, או מייפל. נשים לב רק לא להגזים עם ההמתקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *