טבעוני מתכונים מהירים סלטים צמחוני

סלט חצילים קסום שיישאר לכם בזיכרון – קליל בטירוף

שרה בן ניסן

 

סלט חצילים קסום שיישאר לכם בזיכרון – קליל בטירוף
מתכון מאת שרה בן ניסן
הרכיבים-
2 חצילים בלאדי חתוכים לקוביות
שליש כוס מים
שליש כוס חומץ
כפית מלח
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי טעם
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
מעט שמן
איך מכינים –
תחילה נחתוך את קוביות החצילים ונערבב עם שמן

נחמם תנור לשלב העליון בגריל על 220 מעלות

נעביר את החצילים לתבנית עם נייר אפיה, משם לתנור ונאפה עד השחמה קלה
בסיר נטגן בערך 2 דקות עם מעט שמן את הפפריקה, שום, הרסק והכמון
לאחר 2 דקות נוסיף חומץ, מים ומלח
כשהחצילים מוכנים נוסיף אותם לרוטב ונטגן את הכל ביחד עם כמה דקות
נוריד מהאש הכל נגיש ונתענג

בהצלחה ובתיאבון!

קצת על סלט חצילים:

סלט חצילים הוא אחד המנות הכי נפוצות במטבח הישראלי
קליל להכנה, מתאים לכל ארוחה וניתן להכנה במגוון גרסאות שונות
המרכיב העיקרי הוא כמובן חציל, ניתן לקלות אותו בתנור, לטגן בשמן או לבשל על אש גלויה
לאחר מכן מערבבים את החציל עם שלל ירקות אחרים, כמו עגבניה, בצל, פלפלים או פטרוזיליה וכו'.
תיבול הסלט יכול להשתנות בהתאם לטעם האישי, ניתן להשתמש גם בטחינה, מיונז
שמן זית, חומץ, לימון ושום או כל דבר אחר שאוהבים.
סלט חצילים הוא בריא, משביע, עשיר בויטמנים מינרלים וסיבים תזונתיים

טיפים לסלט חצילים:

  • נשתמש בחצילים מוצקים וכבדים יחסית, עם קליפה חלקה ללא כתמים
  • הימנעו מחצילים גדולים מדי, שעלולים להיות קשים ועמילניים.
  • נוכל להוסיף לתיבול חומרים כמו טחינה, מיונז, יוגורט או רוטב ויניגרט.
  • ניתן להוסיף לסלט חצילים ירקות נוספים, כגון עגבניות, בצל, פלפלים, גזר או זיתים.
  • אפשר להוסיף לסלט גם אגוזים, גרעינים או גבינה פטה.
  • קשטו את הסלט עם פטרוזיליה קצוצה, כוסברה או נענע.
  • סלט חצילים נשמר במקרר עד 3 ימים.

 

 

לעוד מתכונים לסלטים לחצו כאן

שרה בן ניסן

 

שרה בן ניסן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *