עוגת השכבות היפהפיה שתגנוב את ההצגה – כל ביס הוא חוויה
מתכון מאת רויטל בן חמו
הרכיבים-
לשכבה התחתונה-
שרוול וחצי פתי בר
100 גרם חמאה
כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר
לשכבת וניל האמצעית-
גביע וחצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל
לשכבת השוקולד העליונה-
גביע וחצי שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות שוקולית
איך מכינים –
לשכבת הפתי בר הראשונה תחילה נשבור את הפתי בר לחתיכות שבורות גס ונעביר לקערה
אחר כך נמיס את החמאה, החלב והשוקולד המריר על הגז לאחידות
נפזר את השוקולד המומס על חתיכות הפתי בר ונערבב היטב.
נשפוך את תערובת הפתי בר עם השוקולד לתבנית 24, נהדק היטב ונניח במקרר.
לשכבת הוניל האמצעית נקציף את כל המרכיבים יחד,
נפזר מעל שכבת הפתי בר ונכניס לשעה במקפיא.
לשכבת השוקולד העליונה נקציף את כל המרכיבים יחד ונפזר מעל שכבת הוניל
נקשט בתוספות שאוהבים (שוקולד מגורר, קקאו, אגוזים וכו') ונכניס לקירור ללילה שלם.
אפשר כמובן גם להקפיא את העוגה שתקבל מרקם כמו גלידה.
בהצלחה!
קצת על עוגת שכבות קרה:
עוגת שכבות קרה היא קינוח מושלם לימים החמים של הקיץ
היא לא מצריכה אפיה, וניתן להכין אותה בקלות
המרכיבים העיקריים הם ביסקוויטים, קרם שוקולד וקרם וניל.
הקרם יכול להיות קרם שמנת, פטיסייר, או גלידה
השוקולד יכול להיות מגורר, מומס או בסגנון גנאש
הכנת עוגת השכבות הקרה היא פשוטה מאוד
ועל כן היא מאוד אטרקטיבית במיוחד בקיץ החם
היא גם מאוד יפה ומרשימה והפתעה נעימה לאורחים שלכם
טיפים לעוגת שכבות קרה:
- נסו להוסיף אגוזים קצוצים לשכבת הביסקוויטים, אגוזים מוסיפים טעם ומרקם מעניינים לעוגה.
- ניתן להשתמש במגוון שונה של ביסקוויטים כמו פתי בר, אוראו, לוטוס וכדומה.
- נקפיד על יצירת שכבות באותו עובי, כדי שהעוגה תהיה ישרה ושתיחתך בקלות.
- קשטו את העוגה בפירות, אגוזים, קצפת או סוכריות, הקישוטים יעניקו לעוגה מראה יפה ומזמין.
לעוד מתכונים לעוגות ללא אפייה לחצו כאן