כבר באתי להתקשר להזמין – ואז הבנתי שאין כמו המוקפץ של הבית
מתכון מאת שני ביטון דמול
הרכיבים-
לנודלס עם הירקות המוקפצים:
3 בצלים
2 גמבות אדום וצהוב
צרור בצל ירוק
חצי חבילת סלרי
חבילת פטריות טריות
4 גזרים
(ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים – כרוב, קישואים, פלפל חריף…)
נודלס כמות רצויה
כוס וחצי צ'ילי
שליש כוס סויה מתוקה סמיכה
שליש כוס טריאקי
לחזה עוף והפטריות בטמפורה:
לשים בקערה
כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
3 כפות קורנפלור גדושות,
2 ביצים
3 כפות צ'ילי מתוק
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
2 כפות קמח גדושות
חצי שקית אבקת אפיה
חצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות קטנות
חבילת פטריות טריות
כוס צילי מתוק
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס מים
2 כפות סויה
איך מכינים –
לנודלס:
להרתיח בסיר מים, כשרותח להוסיף שמן ומלח ואז להוסיף לבפנים את הנודלס
נבשל בערך 10 דקות ונעביר למסננת
נשטוף במים קרים את הנודלס במסננת.
לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות.
לשים בווק חצי כוס שמן
לטגן בצל מעט ואז להוסיף לפי סדר
גזר, פלפלים, בצל ירוק וסלרי.
לטגן בערך 10 דקות את הכל תוך כדי עירבוב
לאחר מכן נוסיף את הפטריות והנודלס
ונוסיף רטבים – כוס וחצי צ'ילי מתוק, שליש כוס סויה מתוקה סמיכה, שליש כוס טריאקי.
כמובן שניתן לשדרג טעמים לפי צורך בעוד רטבים.
לחזה עוף והפטריות:
בקערה נערבב היטב כוס מים קרים, חצי לימון, ו3 כפות קורנפלור גדושות עד שקורנפלור נמס,
נוסיף 2 ביצים ונערבב שוב,
אחר כך נוסיף 3 כפות צ'ילי מתוק, מלח פלפל לפי הטעם, ו2 כפות קמח גדושות
ונטרוף היטב עד שלא יהיו גושים, בסוף נוסיף חצי שקית אבקת אפיה ונערבב היטב.
נחתוך את חזה העוף לרצועות קטנות,
נעביר את החזה עוף והפטריות שלמות לתוך בלילת הטמפורה וניתן לזה לנוח לפחות רבע שעה.
נחמם שמן עמוק ונטגן עד השחמה יפה
בו זמנית נחמם מחבת עם כוס צ'ילי מתוק, מיץ מחצי לימון, 1/2 כוס מים ו2 כפות סויה.
ברגע שהמחבת רותח ננמיך את האש
נוציא את הרצועות העוף מהשמן ישירות למחבת עם הצ'ילי, נערבב מעט ובעדינות שלא יתפורר ונוריד מהאש
בתיאבון ובהצלחחה!
קצת על מוקפץ:
מוקפץ הוא מאכל פופולרי המורכב מירקות, בשר או טופו עם נודלס או אורז,
מקפציםי את המרכיבים במחבת או ווק עם כמות קטנה של שמן.
מקורו של המוקפץ במטבח הסיני, אך הוא הפך לחביב ברחבי העולם בזכות הטעם העשיר והמרקם הקראנצ'י שלו.
זהו מאכל פשוט להכנה, גמיש כך שאפשר להתאימו לפי טעמו של כל אחד,
ובריא כי הוא דרך מצוינת לצריכת ירקות וחלבונים לגוף.
טיפים למוקפץ:
- קצצו את הירקות באופן שווה – ירקות קשים יותר כמו גזר או כרוב חותכים לגפרורים,
ירקות רכים יותר כמו בצל או פלפלים חותכים לרצועות דקות, ואת הבשר או הטופו חותכים לקוביות קטנות.
- אל תעמיסו על הווק/המחבת יותר מדי – עדיף להקפיץ את המרכיבים בכמה שלבים כדי שיתבשלו באופן אחיד.
- ניתן להוסיף שום טרי קצוץ, ג'ינג'ר מגורר, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון או ליים, כוסברה טרייה קצוצה ועוד לפי הטעם
- ניתן להוסיף קישוטים כמו בוטנים קלויים קצוצים, בצל ירוק קצוץ, כוסברה טרייה קצוצה או שומשום.
לעוד מתכונים לאוכל אסייאתי לחצו כאן