
מנה מושלמת – ספגטי בולונז כמו במסעדה איטלקית
מתכון מאת Mor Ohayon
הרכיבים-
קילו בשר בקר טחון
3 בצלים
2 גמבות
ראש שום
3 עגבניות
5 כפות רסק
כוס וחצי מים
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
קורט סוכר
שמן לטיגון
חבילה ספגטי או כל פסטה אחרת שאוהבים.
איך מכינים –
תחילה נקצוץ דק את שלושת הבצלים
נתחיל לטגן בסיר רחב עם כמות שמן נדיבה עד שהבצל משחים
אחר כך נקצוץ 2 גמבות דק נוסיף לסיר
ונערבב היטב הכל עד השחמה.
קוצצים ראש של שום מוסיפים לסיר ואותו דבר מטגנים אותו בסיר עד השחמה.
נוסיף את הבשר הטחון ונערבב היטב עד שהבשר משחים גם הוא.
לאחר שהבשר משחים נגרד לסיר 3 עגבניות ונערבב.
נוסיף 5 כפות רסק, כוס וחצי מים, ונוסיף תבלינים-
מלח, פלפל שחור, מרק עוף, פפריקה מתוקה וסוכר, נערבב את הכל ביחד היטב.
בסיר נפרד נכין את הפסטה כנדרש לפי ההוראות על השקית.
נוריד מהאש נסנן ונשטוף במים קרים שלא ידבקו אחד לשני.
לאחר שהפסטה הצטננה מעט נוסיף אותה באיטיות לרוטב בסיר ונערבב היטב.
נוריד ללהבה נמוכה ונמשיך לבשל את הספגטי עם הרוטב עוד כרבע שעה בערך שהטעמים ייספגו.
בתיאבון ובהצלחה!
קצת על ספגטי בולונז:
ספגטי בולונז או ראגו בולונז הוא מאכל איטלקי אהוב ומוכר,
הוא מורכב מפסטה ברוטב בשר ועגבניות עשיר וטעים.
מקורו של המאכל בעיר בולוניה שבאיטליה,
ההכנה של המנה המסורתית דורשת זמן ובישול איטי
אך ניתן למצוא המון מתכונים קלים ומהירים יותר.
ספגטי בולונז הוא מנה משביעה וטעימה שמתאימה כמעט לכל אחד,
אפשרית להכנה גם בגרסא טבעונית.
ניתן להגיש את המאכל כמנה עיקרית עם סלט ירוק,
או כמנה ראשונה כחלק מארוחה איטלקית שלמה.
טיפים לספגטי בולונז:
- פרקו את הבשר לגושים קטנים בעזרת כף עץ תוך כדי הטיגון.
- ניתן ומומלץ להוסיף עוד ירקות לרוטב דוגמת גזר/סלרי/קישואים/חצילים או כל דבר אחר שאוהבים.
- ניתן להוסיף יין אדום לרוטב לקבלת טעם עמוק יותר.
- הגישו את הספגטי בולונז חם עם פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום טריים.
- נטעם את הרוטב ונתקן את התיבול לפי הצורך.
לעוד מתכונים מהמטבח האיטלקי לחצו כאן