חלבי עוגות קינוחים

3 שכבות של הנאה צרופה – בעיני זאת העוגה הכי ממכרת

Revital Zenish
 
 
3 שכבות של הנאה צרופה – בעיני זאת העוגה הכי ממכרת
מתכון של Revital Zenish
הרכיבים-
המתכון לתבנית עגולה בגודל 24 או 26 ס"מ.
נשתמש בכוס אוניברסלית 240 מ"ל.
לשכבת הבסיס התחתונה:
5 ביצים בגודל L
חצי כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לשכבת קרם הוניל האמצעית:
2 גביעים שמנת מתוקה 38% ( סה"כ 500 מ"ל)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב
כף אבקת סוכר
לשכבה העליונה של גנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
איך מכינים –

לשכבה התחתונה-

נקציף ביצים שלמות כשתי דקות,
אח"כ נוסיף סוכר ונמשיך להקציף עוד 5 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ויפה
נעצור ונוסיף אינסטנט פודינג שוקולד.
מערבלים עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה.
מרפדים ומשמנים תבנית עגולה מתפרקת 24 או 26 ומעבירים את הבלילה לתוך התבנית.
מחממים תנור מראש למצב טורבו 170 מעלות, אופים כ25 עד 30 דקות
חשוב לי להגיד – העוגה מתרוממת בזמן האפיה וצונחת בתום האפיה.

לשכבה האמצעית-

נוסיף לקערת מיקסר את כל המרכיבים,
נערבב ידנית היטב, נפעיל את המיקסר ונקציף הקצפה מהירה ואחידה עד קבלת קרם יציב.
את הקרם מעבירים לתבנית עם תחתית השוקולד שהתקררה אחרי האפיה.
משטחים את הקרם בעזרת לקקן ומכניסים למקפיא כשעה.
אחרי שעה מכינים את הגנאש.
לשכבה העליונה-
נוסיף את כל המרכיבים לקערה ונכניס למיקרו לדקה
נוציא וניתן לתערובת מנוחה כדקה.
לאחר מכן נערבב הכל יחד עד שמתקבל גנאש זוהר חלק ויפה.
נפזר את הגנאש מעל שכבת הקרם וניל
ננער את התבנית בעזרת הידיים בעדינות מצד לצד שהגנאש יכסה את כל העוגה.
כשסיימנו נעביר את העוגה למקפיא לעוד כ4 שעות, בסיום 4 שעות נעביר למקרר.
בהצלחה! עוגה מעלפת!

קצת על עוגת קרמבו:

עוגת קרמבו היא קינוח ישראלי אהוב המבוסס על שילוב הטעמים והמרקמים השונים
העוגה מורכבת משלוש שכבות עיקריות – בסיס שוקולדי, קרם וניל וציפוי שוקולד.
עוגת הקרמבו היא קינוח קל להכנה באופן יחסי.
ניתנת להכנה גם בגרסא קלאסית, או בשדרוגים ושינויים לפי העדפה.
מומלצת להכנה בארוחות חגיגיות, ימי הולדת, או כעוגה קרה ומרעננת לקיץ.
העוגה אהובה על כולם והיא דרך נפלאה לסיים כל ארוחה.

טיפים לעוגת קרמבו:

  • נוודא כי בסיס העוגה קר לחלוטין לפני שיוצקים מעל את קרם הוניל.
  • נקפיד להשתמש בשמנת מתוקה בטמפרטורה קרה להקצפה
  • השתמשו בשוקולד איכותי להכנת הציפוי – במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב לטעם מתוק יותר.
  • ודאו שהציפוי העליון קר לפני שיוצקים אותו על העוגה.
  • ניתן להוסיף תבלינים שונים לקרם הוניל, כמו תמצית וניל, קינמון או גרידת תפוז.
  • אפשר להחליף את פודינג הוניל בפודינג בטעם אחר דוגמת שוקולד לבן או פירות יער.

 

לעוד מתכונים לעוגות שוקולד לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *