הכינו את הקרמבו שכולם ידברו עליו – הקינוח המפורסם גם בבית
מתכון – אפרת שוהם
הרכיבים-
לקרמבו-
עוגיות עגולות לתחתית (לא משנה איזה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב
50 גרם שוקולד לבן
לציפויים-
100 גרם שוקולד לבחירה (לבן/חלב או אחר)
כף שמן
איך מכינים –
נתחיל מהקצפת, נמיס במיקרוגל את השוקולד הלבן יחד עם רבע כוס חלב
נערבב את השוקולד המומס עם החלב ביחד עם כף שמנת מתוקה להשוואת הטמפרטורה.
בקערת מיקסר נקציף את שארית השמנת המתוקה,
2 כפות אינסטנט פודינג וניל והשוקולד המומס לקצפת יציבה.
נעביר את הקצפת שקיבלנו לשקית זילוף ונזלף קצפת מעל העוגיות.
לאחר מכן נעביר את הכל למקפיא למשך כשעתיים.
לאחר שעתיים נוציא את הקרמבואים מהמקפיא,
נעבור לציפוי – נמיס 100 גרם שוקולד לבחירה (לבן או חלב) ביחד עם כף שמן ונערבב מעט.
נטבול את הקרמבו הקפוא בציפוי ונעביר למקפיא
בהצלחה!
קצת על קרמבו:
הקרמבו הוא קינוח אהוב מאוד ופופולרי בכל בית בישראל.
הוא מורכב בעוגיה בתחתית, שכבת קצפת וניל קרה מעל, וציפוי שוקולדי מעל הקצפת.
את הקרמבו ניתן למצוא במגוון טעמים וגדלים,
הקרמבו הוא קינוח נפלא ומרענן בכל עת.
הקינוח הגיע לשיראל כבר בשנות ה50 וזכה לאהדה מהירה בקרב ילדים ומבוגרים יחדיו.
הכנת קרמבו בבית אינה סיפור גדול, ניתן להכין אותו בפשטות במטבח שבבית.
טיפים לקרמבו:
- אפשר להוסיף מעט סוכר או תמצית וניל לקצפת להעשרת הטעם.
- שוקולד משובח עם אחוז קקאו גבוה יעניק לקרמבו טעמים עשירים ומפנקים.
- הקפידו על טמפ' נכונה של הציפוי, שוקולד חם מדי עלול להמיס את הקצפת, ואילו שוקולד קר מדי עלול להתקשות יתר על המידה.
- ניתן להוסיף תבלינים כמו קינמון, אבקת סוכר. או אפילו פירות יבשים כמו חמוציות או צימוקים לטעמים מיוחדים.