בשר מאכלים ביתיים

חלק מההכנות שלי לשבת – הריח מטריף את החושים

עינת חנניה
חלק מההכנות שלי לשבת – הריח מטריף את החושים
מתכון מאת עינת חנניה
הרכיבים-
4-5 נתחי אסאדו (קשתית) נקיים ללא עצם
2 שיני שום
בצל 1 גדול חתוך רצועות
5-6 תפוחי אדמה קטנים (או גדולים חצויים)
4 וחצי כפות שמן זית (או שמן קנולה)
כף רוזמרין יבש
חצי כף  כורכום
חצי כף פלפל שחור
כפית גריל עוף
כף אבקת מרק עוף
כוס מים
איך מכינים –
נתחיל מלשטוף את האסאדו ולייבש אותו מיד לאחר מכן.
אחר כך מכינים קערה עם 3 כפות שמן זית, כף רוזמרין יבש, חצי כף כורכום,
חצי כף פלפל שחור גרוס, כפית גריל עוף, כף אבקת מרק עוף ומערבבים הכל היטב.
בסיר רחב / מחבת מחממים כף וחצי שמן,
מניחים את האסאדו בסיר, צורבים משני הצדדים ומוציאים לקערה עם הרוטב.
מעסים ומערבבים את האסאדו היטב ברוטב שהכנו בקערה (ושומרים את הקערה עם הרוטב).
בתבנית פיירקס מסדרים את רצועות הבצל,
מניחים מעל את האסאדו ומפזרים את שיני השום.
את תפוחי האדמה נעביר לקערה עם התיבול שהשתמשנו לאסאדו קודם לכן,
מעסים את תפוחי האדמה ברוטב היטב ומניחים בין האסאדו בתבנית.
את התיבול שנשאר בקערה נערבב עם כוס מים ונשפוך לתבנית.
נכסה את הכל בנייר כסף או מכסה, אפשר להשתמש גם בסיר עמיד לחום.
נחמם תנור מראש ל250 מעלות, נעביר את התבנית לתנור ונבשל כ35 דקות,
לאחר 35 דקות נוריד ל200 מעלות ונאפה לעוד שעה, לאחר שעה נבדוק שהבשר אכן רך ונימוח,
אם הבשר עדיין לא מוכן ניתן לו עוד זמן בישול בתנור עד שהוא רך כמו חמאה.
בהצלחה ובתיאבון😋

קצת על אסאדו בתנור:

הכנת האסאדו (קשתית) בתנור היא דרך נהדרת להכין את הבשר האהוב בצורה פשוטה ונוחה.
בדרך זו אנו כמובן שומרים על הטעם העשיר והעסיסיות המגרה של הנתח.
היתרון המשמעותי של ההכנה בתנור הוא החיסכון בזמן ובטרחה,
שכן בתנור לא כמו על האש או במחבת אין צורך בפיקוח מתמיד של הנתח.
אסאדו הנעשה בשיטת צליה ארוכה בתנור הוא פתרון מושלם לאירוח חברים ומשפחה,
הוא מבטיח חוויה קולינרית מיוחדת וטעימה במיוחד בלי מאמץ והשקעה מיוחדים.

טיפים לאסאדו בתנור:

  • אפשר להוסיף עוד ירקות דוגמת פטריות, גזר או סלרי לתבנית האפייה יחד עם הבשר, לקבלת עוד טעמים וגיוון.
  • נוודא כי הבשר מכוסה בנוזלים לאורך כל זמן הבישול, למניעת התייבשות.
  • מומלץ להגיש את האסאדו עם לחם טרי, טורטיות או פיתה, ליצירת סנדוויצ'ים מושלמים.
  • ניתן כמובן גם לחתוך את הבשר לפרוסות דקות, ולהגישו לצד ירקות צלויים, סלטים טריים או רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי.

 

לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן

 

עינת חנניה

 

עינת חנניה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *