בשר מאכלים ביתיים ממולאים

הסיר המרגש – כרוב ממולא זה ביס חלומי

ליזט יחיאל
הסיר המרגש – כרוב ממולא זה ביס חלומי
מתכון של ליזת יחיאל
הרכיבים-
כרוב גדול שלם
לרוטב-
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
4-5 שיני שום כתושות
רבע כוס רכז רימונים
כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל אנגלי
3 כפות שמן
3 כוסות מים בערך
למילוי-
חצי קילו בשר בקר טחון
כוס אורז עגול (לא מבושל)
2 כפות רסק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן כוסברה
בצל 1 קצוץ
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן
כפית מלח 
חצי כפית פלפל שחור גרוס 
חצי כפית פלפל אנגלי
איך מכינים –
ראשית נרתיח את הכרוב במים רותחים.
נוציא נקרר את הכרוב ונפרק לעלים,
בעזרת פטיש שניצל נדפוק את החלק בכל עלה.
נעבור להכנת הרוטב – בסיר רחב נטגן את השום עם 3 כפות שמן עד השחמה קלה,
נוסיף רסק, מיץ לימון, רכז רימונים תבלינים ונערבב הכל יחד.
בכל עלה של כרוב נניח כף מילוי בערך, נגלגל היטב ונסדר יפה בסיר.
נוסיף 3 כוסות מים בערך, נבשל על להבה בינונית עם מכסה כשעה.
נוודא שתמיד יש נוזלים במידה וצריך נוסיף מים רותחים.
לאחר כשעה על הגז נעביר לתנור שחומם מראש ל120 מעלות למשך כשעתיים – שלוש.
נוציא מהתנור ונתענג
בהצלחה!

קצת על כרוב ממולא:

כרוב ממולא – מאכל קלאסי ואהוב נורא על מבוגרים וילדים כאחד.
הוא מורכב מעלי כרוב ממולאים בתערובת בשר טחון מונחים בסיר ומבושלים בבישול איטי.
ישנם מתכונים רבים ושונים, ניתן להשתמש בסוגים שונים של בשר, ירקות שונים ותבלינים שונים.
הכרוב הממולא היא מנה משביעה וטעימה,
ניתן להגישה כמנה עיקרית או צדדית, מעולה לארוחה משפחתית ואירוח.

טיפים לכרוב ממולא:

  • נבחר כרוב מוצק וחזק עם עלים גדולים, ככל השעלים גדולים יותר כך יהיה קל יותר למלא אותם.
  • נטעם את המילוי לפני הכנסתו לעלים, נתקן תיבול לפי הצורך.
  • ניתן להוסיף פירות יבשים למילוי, כמו צימוקים או חמוציות.
  • ניתן לשמור את שאריות הכרוב הממולא במקרר עד 3 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *