חגיגה של טעמים – קציצות דגים ברוטב עגבניות משגע
מתכון של אופירה פחימה יחיא
הרכיבים-
לקציצות:
2 אריזות פילה נסיכת הנילוס
5 פרוסות דג טונה
צרור כוסברה
5 שיני שום
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם לבנים
כפית כורכום
כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
מעט מלח
לרוטב:
פלפל חריף 1 חצוי ל 2
גמבה אדומה 1 חתוכה לרצועות
7 שיני שום
קופסת עגבניות מרוסקות או 8 עגבניות מגורדות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
קורט סוכר
שמן בנדיבות
כף אבקת מרק עוף
איך מכינים –
ראשית יש לחתוך את הדגים לרצועות ולהשרות את הרצועות במיץ לימון ומלח.
נשטוף את הרצועות ונטחן אותן פעמיים עם השום והכוסברה.
נעביר את התערובת הטחונה לקערה, נוסיף ביצים פירורי לחם ותבלינים ונערבב הכל יחד לתערובת אחידה.
נגלגל את התערובת לקציצות קטנות ונשאיר בצד.
בסיר רחב וגדול נתחיל לטגן פלפל חריף וגמבה,
לאחר דקה-שתיים נוסיף את שיני השום, העגבניות והמלח.
נבשל מעט ונוסיף את שאר התבלינים, שמן, וחצי כוס מים.
לבסוף נסדר בעדינות את הקציצות בסיר ונוריד את האש ללהבה נמוכה.
נערבב את הסיר מצד לצד תוך כדי הבישול מדי פעם,
נבשל עד שצבע הקציצות הופך לבן, נכבה את האש וניתן לסיר לנוח כ10 דקות
בהצלחה! נגיש לצד פירה, אורז לבן או לחם טרי.
קצת על קציצות דגים:
קציצות דגים – מנה אהובה ופשוטה יחסית להכנה,
יכולה להיות מוגשת כעיקרית או כתוספת לעיקרית
ניתן להכין ממגוון סוגי דגים כגון נסיכת הנילוס, לוקוס, בקלה או לחלופין שילוב ביניהם.
מכינים את הקציצות מדגים טחונים יחד עם ירקות, עשבי תיבול, פירורי לחם ותבלינים.
ניתן לטגן אותן, לבשל ברוטב ואפילו לאפות בתנור, מנה מאוד ורסטילית.
המנה היא מזינה ומשביעה, יכולה להתאים גם לילדים, ומקור מעולה לחלבון וויטמינים
ניתנת להגשה לצד מגוון תוספות כמו אורז פירה או קוסקוס.