אסיאתי מתכונים מהירים עוף

אל תפספסו – נתחי עוף בטמפורה בסגנון אסיאתי טעימים יותר מכל מסעדה

אריאלה גולדמן
אל תפספסו – נתחי עוף בסגנון אסיאתי ברוטב שום דבש
מתכון של אריאלה גולדמן
הרכיבים-
2 חתיכות חזה עוף שלמות (בערך חצי קילו)
6 שיני שום
חצי פלפל צ'ילי אדום טרי
חצי כוס קמח תופח
2 כפות קורנפלור
3/4 כוס מים קרים
כוס שמן
3 כפות שמן שומשום / שמן רגיל
חצי כוס דבש
חצי כפית מלח
שומשום

איך מכינים –
ראשית נחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות או רצועות בעובי בינוני.
לאחר מכן נחתוך לפרוסות את השום ופלפל הצ'ילי ונשאיר בצד.
בקערה נערבב את הקמח, קורנפלור והמים הקרים
עד קבלת בלילה דלילה, חלקה וללא גושים.
נוסיף את חזה העוף לבלילה,
רצוי להשאיר בבלילה במקרר לספיגת הטעמים לפחות 30 דקות,
אחר כך מחממים סיר עם כוס שמן על להבה בינונית,
מטגנים את קוביות העוף שמצופות בבלילה עד הזהבה יפה, מוציאים ומסננים מהשמן.
במחבת גדולה או ווק נטגן את הצ'ילי והשום הפרוסים ביחד עם שמן השומשום והדבש,
נוסיף חצי כפית מלח נערבב מעט תוך כדי ונטגן למשך כ5 דקות.
לאחר 5 דקות נוסיף את העוף המטוגן,
נקפיץ את העוף ברוטב דקה-שתיים עד שהנתחים מצופים היטב.
נפזר מעל שומשום ונגיש
בהצלחה!

קצת על נתחי עוף בטמפורה:

נתחי עוף בטמפורה – פריכים וטעימים,
מושלם כארוחה קלה או כחלק מארוחה גדולה יותר.
העוף העסיסי מצופה בבלילת טמפורה קלה ואורירית,
מטוגן עד הזהבה מושלמת, ומתקבלים טעמים ומרקמים שכולם אוהבים.
אפשר ללוות את נתחי העוף במגוון של רטבים וסגנונות שונים.
זהו מתכון קל להכנה שמתאים גם למתחילים במטבח.

טיפים לנתחי עוף בטמפורה:

  • הבלילה חייבת להיות סמיכה אך נוזלית מספיק כדי לצפות את העוף. הוסיפו מעט מים קרים אם הבלילה סמיכה מדי.
  • נקפיד שהשמן יהיה חם מאוד לפני שמוסיפים את נתחי העוף. טמפרטורה נכונה תבטיח עוף פריך וזהוב מבחוץ ועסיסי מבפנים.
  • אפשר כמובן להוסיף לבלילת הטמפורה / לרוטב תבלינים שאוהבים כמו פפריקה, כמון, אבקת שום ועוד כדי להעשיר את הטעם.
  • ניתן להוסיף לבלילת הטמפורה גם ירקות כמו ברוקולי, כרובית או בצל ולטגנם.

 

 

לעוד מתכונים עם חזה עוף לחצו כאן

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *