הכפיתות הטוניסאיות האלה יגנבו לכם את הלב
מתכון של Noa Aloni
הרכיבים-
2 בצלים
3 קישואים
צרור ירק מכול סוג
4-5 תפוחי אדמה מבושלים
בצל ירוק
2 שיני שום
6-7 ביצים
3 כפות פירורי לחם
חצי ק"ג סולת
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור גרוס
איך מכינים –
ראשית נגרד/נקצוץ את הירקות ונעביר לקערה,
אחר כך נוסיף את הביצים, פירורי הלחם, הסולת והתבלינים.
נערבב הכל היטב, נחלק לכדורים שווים וניצור מעין עיגולים שטוחים.
לאחר מכן נחמם מחבת עמוקה עם שמן עמוק,
חשוב שהשמן יהיה בטמפרטורה גבוהה לפני שמטגנים.
נטגן את הכפיתות בשמן עמוק ונוציא לרשת או נייר סופג.
הכי טעים! בהצלחה!
קצת על כפיתות טוניסאיות:
כפיתות טוניסאיות הן פנינה של המטבח התוניסאי.
קציצות עסיסיות וטעימות, עמוסות בירקות ותבלינים, שמזכירות טעמים מפעם.
כל ביס הוא חגיגה של אותנטיות ומסורת
שיעבירו אתכם למטבח של הסבתא הטוניסאית.
הכפיתות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים,
הן מנה גמישה שניתן להתאים לכל טעם ולהגיש במגוון דרכים.
טיפים לכפיתות טוניסאיות:
- טעמו את התערובת לפני הטיגון והוסיפו תבלינים לפי הצורך.
- אפשרי כמובן להוסיף לתערובת צימוקים, אגוזים או פירות יבשים אחרים.
- מומלץ להניח את התערובת למנוחה במקרר למשך 30 דקות לפחות, כדי שהטעמים יספגו.
- נגיש את הכפיתות חמות לצד סלט ירוק, טחינה או רוטב יוגורט.