דגים מאכלים ביתיים מתכונים מהירים

לא תאמינו כמה קל להכין בבית פילה סלמון כמו במסעדות

אריאלה גולדמן
לא תאמינו כמה קל להכין בבית פילה סלמון כמו במסעדות
מתכון מאת אריאלה גולדמן
הרכיבים-
המתכון לכוס מדידה אוניברסלית
נתח פילה סלמון טרי במשקל בערך 800 גרם / או להפשיר קפוא חתוך לנתחים יפים
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
רבע כוס סילאן
רבע כוס רוטב צ'ילי
כפית פפריקה
מלח גס לפי נעדפה
פלפל שחור גרוס לפי העדפה
מיץ מ1/2 לימון
הרכיבים-
נערבב בקערה את כל החומרים למרינדה אחידה
ונבריש את נתחי הדג ברוטב היטב.
נחמם תנור מראש ל220 מעלות
נרפד תבנית רגילה של תנור בנייר אפייה, נבריש את הנייר ב2 כפות שמן.
נכניס את התבנית לתנור ללא הדג ונחמם אותה כ5 דקות, חשוב שהתבנית תהיה חמה.
נוציא לרגע את התבנית ננמיך ל200 מעלות, נניח את הדגים כשהצד של העור מונח כלפי מטה.
נבשל בתנור כ20 דקות, נוציא ונהנה
בהצלחה!

קצת על פילה סלמון בתנור:

פילה סלמון צלוי בתנור הוא מאכל אלגנטי וטעים להפליא,
שקל נורא גם להכין אותו בבית עם מספר מרכיבים בודדים.
הסלמון העסיסי, משתלב בצורה מושלמת עם מגוון טעמים ותבלינים.
בין אם תבחרו ברוטב צ'ילי מתוק,
בציפוי פירורי פריך או בתוספת עשבי תיבול טריים,
התוצאה תמיד תהיה מושלמת.

טיפים לפילה סלמון בתנור:

  • עדיף לבחור בפילה סלמון בעובי אחיד, כך שיתבשל באופן שווה.
  • פטרוזיליה, שמיר, תימין או רוזמרין יוסיפו ארומה נפלאה.
  • אפשר להוסיף לצד הסלמון בתנור ירקות שורש חתוכים כמו תפוחי אדמה, גזר או בצל לצלייה משותפת.
  • ניתן כמובן להוסיף גם תבלינים יותר יצירתיים כמו זעפרן, כמון, פפריקה מעושנת או פתיתי צ'ילי לטעם מעט חריף.
  • לאחר הוצאת הדג מהתנור, הניחו את הסלמון לנוח כ-5 דקות לפני החיתוך.
  • הגישו את הסלמון לצד סלט ירוק רענן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *