הפכתי את כדורי השוקולד לעוגה מושלמת – מתכון חובה
מתכון מאת אילנה לוי
הרכיבים-
לשכבת כדורי השוקולד:
2 חבילות פתי-בר (500 גרם)
100 גרם חמאה
חצי חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
כוס מיץ תפוזים (חד"פ חמה)
2 שקיות סוכר וניל
כף קקאו
כף שוקולית
כפית תמצית וניל
לשכבת הקרם:
250 מ״ל שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
לגנאש:
250 מ״ל שמנת מתוקה
חצי חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
חצי חבילת שוקולד חלב (100 גרם)
איך מכינים-
ראשית נפורר בקערה גדולה 2 חבילות פתי-בר,
לאחר מכן נמיס במיקרו את החמאה וחצי חבילת שוקולד מריר, נערבב מעט לאחידות.
נוסיף לקערת הפתי בר מיץ תפוזים, 2 שקיות סוכר וניל,
קקאו, שוקולית, כפית תמצית וניל ואת תערובת השוקולד והחמאה שעשינו קודם לכן,
נערבב הכל ביחד היטב לתערובת אחידה ונשטח יפה בתבנית 26,
בסיום נכניס למקרר להתייצבות.
אחר כך נעבור לשכבת הקרם-
נקציף במיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקרם יציב.
נמרח את הקרם בצורה מסודרת על השכבה הראשונה בעזרת לקקן,
לאחר שסיימנו למרוח את שכבת הקרם נכניס למקפיא.
נעבור להכנת הגנאש-
נחמם בסיר 250 מ"ל שמנת מתוקה ביחד עם חצי חבילת שוקולד מריר וחצי חבילת שוקולד חלב,
נערבב הכל היטב עד המסה מלאה וגנאש אחיד,
נוריד מהאש ונחכה שהגנאש יתקרר לחלוטין,
ברגע שהגנאש התקרר הנפזר מעל שכבת הקרם נכסה את העוגה ונכניס למקרר.
מומלץ לשים במקרר ליום שלם ולהנות ממנה רק למחרת, ההמתנה שווה!
בהצלחה!
קצת על עוגת כדורי שוקולד:
עוגת כדורי שוקולד היא קינוח קר וקל להכנה,
העוגה לא מצריכה אפיה ועשירה בטעמי שוקולד.
היא מורכבת משכבה תחתונה של "כדורי שוקולד" עשויה ביסקויטים ושוקולד,
מעליה שכבה קרם וניל עשיר ומעל הקרם מסיימים עם שכבת גנאש שוקולד.
היא מושלמת לימי הקיץ החמים, לחגיגות יום הולדת, שבתות או כל אירוע אחר
בהצלחה!
טיפים לעוגת כדורי שוקולד:
- קשטו את העוגה בפירות טריים, אגוזים, אבקת קקאו או שבבי שוקולד.
- נוודא כי בסיס העוגה קר לחלוטין לפני שיוצקים מעל את קרם הוניל.
- השתמשו בשוקולד איכותי להכנת הציפוי – במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש ביותר שוקולד חלב לטעם מתוק יותר.
- ניתן להוסיף תבלינים שונים לקרם הוניל, כמו תמצית וניל איכותית, קינמון או גרידת תפוז.